Peste 4.500 de militari şi 736 de mijloace tehnice, gata să intervină în sprijinul populaţiei afectate de calamităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei
Militarii sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei

Ministerul Apărării Naţionale a transmis că structurile Armatei monitorizează zonele afecate de ploi, în permanenţă fiind pregătiţi peste 4.500 de miilitari, cu peste 700 de mijloace tehnice, pentru a inteveni în zonele afecate de calamităţile naturale.

Ministerul mai anunţă că aproape 2.250 de militari pot acţiona de urgenţă, cu 439 de mijloace tehnice.

“Suntem pregătiţi să intervenim la nevoie Structurile de specialitate ale Armatei României monitorizează cu atenţie evoluţiile din zonele afectate de ploile abundente căzute în ultimele zile. În regiunile aflate sub incidenţa codurilor de avertizare hidro-meteorologică, avem în permanenţă pregătiţi peste 4.500 de militari şi 736 de mijloace tehnice (dintre care aproape 2.250 pot acţiona în prima urgenţă, cu 439 de mijloace tehnice), cu care putem interveni în sprijinul populaţiei afectate de calamităţile naturale, la solicitarea autorităţilor centrale şi locale cu atribuţii în domeniul intervenţiei în situaţiile de urgenţă”, a transmis Ministerul Apărării printr-un mesaj postat pe Facebook, potrivit News.ro.

De asemenea, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a convocat duminică comandamentul de inundaţii în sistem de videoconferinţă cu autorităţile locale din judeţele aflate sub avertizări meteorologice, anunţând că sunt pregătiţi să intervină pentru a ajuta oamenii 21.000 de jandarmi şi poliţişti, echipaţi cu peste 7.400 de utilaje. Ministrul a criticat autorităţile locale pentru că evaluările în caz de inundaţii de săptămâna trecută au fost finalizate doar în şase din 19 judeţe şi a făcut un apel către prefecţi să trateze cu prioritate aceste evaluări.

ANM au emis o avertizare cod galben de ploi şi vijelii de duminică de la ora 11:00 până marţi la ora 21:00 în 23 de judeţe şi în Capitală. De la ora 16:00 alte 18 judeţe intră sub cod portocaliu de ploi abundente până marţi la ora 21:00. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite