Patru masteranzi ieşeni au construit o maşină din fiare vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta a constituit proiectul lor de diplomă pentru examenul de licenţă, pe care echipa de studenţi l-a absolvit cu 10 în sesiunea din iunie 2005 la Facultatea de Mecanică a Universităţii

Acesta a constituit proiectul lor de diplomă pentru examenul de licenţă, pe care echipa de studenţi l-a absolvit cu 10 în sesiunea din iunie 2005 la Facultatea de Mecanică a Universităţii Tehnice "Gh. Asachi" din Iaşi.
Autovehiculul, realizat în totalitate din fiare vechi, are motor şi cutie de viteze de la o Dacie dezasamblată, roţi de la un IMS vechi, bord de Oltcit, cadru metalic făcut dintr-un fost calorifer şi scaunul şoferului de la un Renault.
Echipa, formată din patru studenţi, Andrei Petrea (zis "şurubel"), Adrian Brebuleţ, Andrei Chirică şi Răzvan Onofrei, a fost coordonată de conf. univ. dr. Adrian Sachelarie. Ideea construirii acestei maşini pentru proiectul de diplomă le-a venit după ce au văzut pe internet maşinile făcute din fiare vechi de tineri din străinătate. Vehiculul, care a costat 2.000 de euro, nu are autorizaţie de circulaţie pe drumurile publice, însă este folosit de cei care au construit-o numai pentru amuzament.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite