VIDEO Nou incident la metrou. O femeie a fost ameninţată pe peron: „Nu scapi de mine!“. Suspecta a fost prinsă UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: „Adevărul“
FOTO: „Adevărul“

O femeie în vârstă de 42 de ani a reclamat, vineri dimineaţă, la Poliţie faptul că ar fi fost ameninţată de către o altă femeie în staţia de metrou Unirii 2.

UPDATE 13.09 „Pentru evitarea unor evenimente neplăcute, Metrorex în colaborare cu Poliţia Metrou recomandă tuturor călătorilor păstrarea distanţei faţă de marginea peronului, marcată cu o linie de siguranţă. În acest sens se transmit anunţuri mai dese prin instalaţiile de sonorizare din staţiile de metrou. De asemenea, mecanicii trenurilor de metrou au fost reinstruiţi pentru acordarea de atenţie suplimentară la intrarea la peroanele staţiilor şi luarea tuturor măsurilor pentru frânarea din timp  a trenurilor în caz de urgenţă“, a transmis Metrorex.

UPDATE 12.55 Supecta a fost prinsă. Este vorba de o femeie în vârstă de 57 de ani. Anchetatorii o audiază la această oră la Poliţia Capitalei. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a precizat că se fac verificări şi într-un alt caz, după ce o femeie a reclamat că a fost ameninţată la staţia de metrou Pipera. „Ne dorim linişte şi îi asigurăm pe cetăţeni că suntem la datorie tot timpul şi să se adreseze cu încredere Poliţiei“, a adăugat Sarca.

Vox Populi: Care e atmosfera la metrou după crima şi incidentele din ultimele zile

UPDATE 12.05 Politiştii sunt în alertă. De puţin timp, Poliţia Română a redirecţionat mai multe forţe către toate gurile de metrou, atât în interior, cât şi în exterior, pentru a găsi alte persoane cu trăsături similare precum bătrâna de 60-65 de ani.

UPDATE 11.20 Potrivit celor mai noi informaţii, presupusa agresoare ar fi fost identificată şi ridicată de la staţia de metrou Pipera şi dusă la audieri.

„Nu putem spune cu tărie că e persoana indicată. Va fi adusă la Poliţie, i se va lua o declaraţie. Apoi, dacă se confirmă, politiştii vor merge mai departe cu ancheta. Dacă există o legătură între cele două persoane, poliţiştii vor cere o expertiză“, au declarat reprezentanţii Poliţiei.

„Nu scapi de mine!“, a ameninţat presupusa agresoare, în vârstă de aproximativ 60 de ani.

„Poliţia Capitalei intervine în toate staţiile de metrou pentru protejarea persoanelor aflate în aceste locaţii şi pentru identificarea unei femei bănuite de comiterea infracţiunii de ameninţare. Rugăm cetăţenii să respecte indicaţiile colegilor noştri aflaţi în staţiile de metrou şi să manifeste prudenţă.

În această dimineaţă, în jurul orei 10.00, la Poliţia Metrou s-a prezentat o femeie, de 42 ani, care a sesizat faptul că a fost ameninţată de către o necunoscută, care prezenta următoarele semnalmente: vârsta de 60-65 ani, aproximativ 1,60 m, constituţie robustă, îmbrăcată cu mai multe haine, peste care avea o fustă dreaptă, de culoare neagră, pulover negru, lung,  căciulă neagră, geantă bej şi cizme negre. Pe braţ purta o haină de culoare neagră.

Solicităm sprijin din partea tuturor persoanelor care pot oferi informaţii despre persoana din imaginea alaturată. Cei care o recunosc sunt rugaţi să apeleze de urgenţă prin 112 sau să se adreseze celui mai apropiat poliţist“ - se arată într-un comunicat al Poliţiei.

s

Crimă la metrou, petrecută marţi seară

Primul incident, cel din staţia de metrou Costin Georgian, s-a produs marţi, la ora 15.34, tentativa de omor fiind reclamată la 112 de către tatăl victimei la ora 16.31. Operatoarea 112 nu a sesizat mai departe Poliţia Capitalei, pe motiv că incidentul se consumase deja şi nu mai implica urgenţa. Surprizător, bărbatul şi fiica sa au fost sfătuiţi de aceeaşi operatoare să meargă la staţia Costin Georgian, unde se produsese incidentul, pentru a lua legătura cu Serviciu de Poliţie Metrou.

Ce s-a întâmplat mai departe, relatează chiar şeful Poliţiei Capitalei, chestorul Dragoş Nicu:  „La dispeceratul Poliţiei Capitalei nu a fost primit niciun apel la 112 prin care să se anunţe incidentul de la Costin Georgian. Fata agresată şi tatăl acesteia s-au prezentat în jurul orei 16.45 la casiera din staţia de metrou Costin Georgian, aceasta apelând Poliţia Transporturi, care i-a transmis angajatei să-i îndrume pe cei doi la sediul de la Piaţa Unirii, unde au ajuns la puţin după ora 17.00“.

În momentul acela, poliţistul de la grupa operativă a Poliţiei Transporturi discuta cu o femeie care reclama că şi-a pierdut poşeta. Aşa s-a pierdut timp preţios.

„Am stat ca să-mi ia declaraţia, pentru că în faţa mea era o doamnă cu un copil, îi spunea poliţistului că şi-a uitat geanta. Poliţistul a venit şi ne-a întrebat, i-am spus că fata a fost împinsă în faţa metroului. Nu a crezut din prima. Trebuia să-i ia declaraţia doamnei. În jurul orei 19.00 am putut da declaraţii“, a declarat tatăl primei victime.

După ce a luat declaraţiile, poliţistul a accesat imaginile stocate de serverele sistemului de monitorizare video de la metrou. Timp de 40 de minute, acesta, împreună victima şi tatăl său, au vizionat imaginile pentru a le indentifica pe cele care au surprins incidentul.

„Procedura a durat foarte mult pentru că au trebuit analizate imagini video de pe toate camerele de supraveghere din staţie până la găsirea celor în care a fost surprins momentul agresiunii. În staţia Costin Georgian sunt 22 de camera. Doar una a surprins incidentul“, a spus chestorul Dragoş Nicu.

La ora 19.56, Poliţia Capitalei era deja sesizată, prin 112, despre cel de-al doilea incident, din staţia de metrou Dristor 1, soldat cu moartea tinerei de 25 de ani. După ce s-au vizualizat şi imaginile de la Dristor poliţiştii şi-au dat seama că au de-a face cu una şi aceeaşi persoană, identificată, ulterior, ca fiind Magdalena Şerban.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite