Noi proteste în Bucureşti, după deciziile luate de Curtea Constituţională: „CCR Dragnea nu e CeCeRem noi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub deviza „CCR Dragnea nu e CeCeRem noi!”, un nou protest a avut loc duminică. Câteva zeci de persoane s-au strâns de la ora 19.00 în Piaţa Universităţii, de unde au pornit în marş spre sediul CCR.

UPDATE 22.00 Protestul s-a încheiat în faţa CCR. Manifestanţii au propus ca săptămâna viitoare să se plece în marş spre sediile PSD şi ALDE. 

UPDATE 21.20 Grupul de aproximativ 40 de persoane a ajuns în faţa Casei Poporului. Se scandează „CCR sluga PSD“ „Justiţie, nu corupţie“, „Fără pag“, „Tudorel de ai tupeu pune pragul de un leu“. 

UPDATE 21.00 Pe drumul spre Piaţa Unirii, s-au mai alăturat câţiva protestatari grupului de manifestanţi, astfel că în jur de 80 de persoane merg în marş spre CCR. Se scandează „Uniţi salvăm toată România“ şi „Justiţie, nu corupţie“

UPDATE 20.40 Manifestanţii au ţinut un moment de reculegere pentru poliţistul ucis la Suceava, înainte a pleca în marş spre CCR. 

De asemenea, organizatorii i-au rugat pe jandarmii în civil să iasă din rândul protestatarilor.

UPDATE 20.15 Cele câteva zeci de persoane care se află în Piaţa Universităţii se pregătesc să plece în marş spre CCR. Atmosfera e întreţinută de un toboşar.

image

UPDATE 19.50 Primii protestatari s-au strâns la fântâna de la Universitate şi scandează „Uniţi salvăm toată România“ şi „PSD ciuma roşie“

FOTO Elena Stolerciuc/Adevărul 

image

Pe pagina de Facebook „CCR Dragnea nu e CeCeRem noi!”, sunt criticate deciziile „politice” luate de Curtea Constituţională şi se arată că „DNA şi Parchetul General, instituţiile care conduc lupta anticorupţie în România, sunt supuse zilnic asalturilor virulente”.

CCR a devenit  inamicul valorilor democratice

„Urmărim neputincioşi cum, de mai bine de un an, Curtea Constituţională a României ia decizii la comandă politică, prin răstălmăcirea legii fundamentale, prin încălcarea propriilor regulamente de funcţionare şi prin crearea unor precedente periculoase, arătând o grijă disproporţionată pentru drepturile făptaşilor, în detrimentul victimelor. În acest moment CCR a devenit, în mod paradoxal, inamicul valorilor democratice şi europene prin atitudinea servilă faţă de puterea coruptă, care a mers până la cenzurarea brutală a opiniei concurente a unui judecător al Curţii, neaservit intereselor lui Liviu Dragnea şi găştii lui de penali” arată pagina evenimentului.

Libertatea şi democraţia, călcate în picioare

Organizatorii susţin că „libertatea şi democraţia pentru care ne luptăm din 1989 sunt călcate în picioare de un grup infracţional al cărui singur scop este folosirea după bunul plac a instituţiilor statului şi a legilor modificate pentru a eluda justiţia.”

Protestul are loc simultan în mai multe oraşe din ţară precum: Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi şi Timişoara. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de promulgare a legii care desfiinţează noţiunea de conflict de interese în Codul Penal, aceasta fiind înlocuită cu sintagma „folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane“. Legea a fost atacata la Curtea Constituţională de USR, PMP şi PNL, dar CCR a respins sesizarea

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite