Mii de bârlădeni au rămas fără apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de bârlădeni au rămas, începând de luni, fără apă la robinete din cauza datoriilor mari pe care le au către prestatorul de servicii publice din municipiu. Primele blocuri vizate de RAGCL

Mii de bârlădeni au rămas, începând de luni, fără apă la robinete din cauza datoriilor mari pe care le au către prestatorul de servicii publice din municipiu. Primele blocuri vizate de RAGCL Bârlad sunt cele din zona de nord a municipiului, unde locuiesc, în special, salariaţii de la fabrica de rulmenţi din localitate şi de la societatea de confecţii Vigotex.
Deşi datoriile pe cele cinci asociaţii de proprietari debranşate de la reţeaua de apă nu sunt foarte mari, variind între 52 şi 233 milioane de lei vechi, regia locală bârlădeană a recurs la măsuri radicale, ca urmare a restanţelor considerate exagerate pe fiecare locatar în parte. În majoritatea cazurilor, acestea sunt de ordinul zecilor de milioane de lei. "Debranşarea de la reţeaua de alimentare cu apă a oraşului s-a făcut cu respectarea legilor şi a hotărârilor Consiliului Local care prevăd că neachitarea la termen a facturilor atrage de la sine sistarea serviciului. I-am avertizat, în nenumărate rânduri, pe locatarii celor cinci asociaţii de proprietari, prin afişarea unor anunţuri la scările blocurilor şi chiar şi în presa locală", a declarat Vladimir Odochia, directorul RAGCL Bârlad. Regia locală bârlădeană a precizat că acesta este doar începutul acţiunilor de sistare a apei către asociaţiile de proprietari cu datorii mari la serviciile publice. În toate cazurile, reluarea furnizării apei se va face după achitarea integrală a debitelor.
Câteva sute de ieşeni, în aceeaşi situaţie
350 de familii din Iaşi au rămas fără apă rece după ce au uitat să-şi achite facturile către RAJAC Iaşi. Regia de apă-canal are de încasat de la familii peste 60.000 de lei noi. Cele mai mari datorii, de peste 50.000 de lei, se înregistrează la blocul B7, din cartierul Metalurgie. Directorul RAJAC, Ion Toma, atrage atenţia că datornicii trebuie să-şi achite facturile restante, altfel nu vor mai beneficia de apă potabilă. După ce îşi vor plăti datoriile pentru a avea acces din nou la apă rece, vor trebui să-şi plătească cheltuielile de rebranşare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite