Mihai Fifor: După votul din Camera Deputaţilor putem trece la semnarea contractului pentru rachetele Patriot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat că proiectul de înzestrare cu sistemul de rachete Patriot este pe drumul cel bun şi se apropie de finalizare. “Ieri proiectul a trecut de Senat şi acum este pe agenda Camerei Deputaţilor. Avem promisiuni că va fi aprobat aşa că vom putea trece la pasul următor. Este vorba de semnarea contractului cu partea americană”, a precizat Mihai Fifor.

UPDATE- Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor a dat, marţi, în unanimitate, raport favorabil proiectului de lege al Guvernului pentru înzestrarea Armatei prin care vor fi achiziţionate rachetele sol-aer Patriot, a anunţat ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a afirmat luni că sistemul de rachete sol-aer Patriot va fi operaţional în 2020, anul acesta urmând să fie achiziţionat primul din cele şapte. 

Senatul a adoptat la foc automat proiectul de lege privind achiziţia a şapte sisteme de rachete sol-aer Patriot, 108 aleşi fiind „pentru“ iniţiativa legislativă şi doar un senator „împotrivă“. Anterior, iniţiativa a primit raport favorabil de la Comisia de apărare din Senat. 

Practic, România va cumpăra şapte unităţi modernizate Patriot constând în şapte seturi de radare AN/MPQ-65, şapte staţii de control AN/MSQ-132, 13 grupuri de antenă, 28 de staţii lansatoare M903, 56 de rachete Patriot MIM-104E, 168 de rachete Patriot Advanced Capabilty-3 (PAC-3) şi şapte generatoare de energie electrică EPP III. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite