Procesul lui Călin Popescu Tăriceanu, reluat pe 11 aprilie la Curtea Supremă. Preşedintele Senatului, în faţa magistraţilor: „Sunt nevinovat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Procesul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, va fi reluat pe 11 aprilie 2017 de magistraţii Curţii Supreme. „La dosar nu există nicio declaraţie împotriva clientului meu”, a spus avocatul politicianului la ieşirea din Curtea Surpemă. „Sunt nevinovat”, a declarat şi Tăriceanu în faţa magistraţilor.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, urmează să dea o declaraţie de inculpat pe 11 aprilie în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Politicianul a arătat Curţii Supreme că este nevinovat, la primul termen din acest proces.

Concret, la primul temen, magistratul asistent a citit în şedinţa publică un extras din actul de trimitere în judecată.

În sala de judecată au asitat şi alţi inculpaţi cunoscuţi, care aveau termen la Supremă: fostul vicepremier, Gabriel Oprea sau fostul primar al oraşului Ploieşti, Iulian Bădescu.

Tăriceanu: „Sunt nevinovat”

Instanţa l-a întrebat pe preşedintele Senatului dacă recunoaşte faptele, şi vrea să fie judecat pe procedura simplificată, care i-ar reduce pedeapsa cu o treime. Tăriceanu a spus că este nevinovat şi vrea să fie judecat pe procedura obişnuită.

Tăriceanu, în faţă Curţii Supreme: „Nu recunosc acuzaţiile care mi se aduc şi nici nu le înţeleg. Doresc că judecată în cazul meu să se desfăşoare după procedura obişnuită”, a spus politicianul. 

Avocatul lui Călin Popescu Tăriceanu a cerut un nou termen pentru a putea studia ce probe solicită DNA în acest proces. Cazul a fost amânat pe 11 aprilie, dată la care preşedintele Senatului urmează să fie audiat.

Primul termen din dosar

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, marţi, primul termen în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce, pe 10 februarie, a decis că procesul poate începe pe fond, respingând, definitiv, ca nefondată contestaţia preşedintelui Senatului.

În 28 noiembrie 2016, instanţa a respins cererile şi excepţiile formulate de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi a decis că judecarea pe fond a dosarului în care este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului poate începe.

Decizia a fost contestată de Tăriceanu şi a fost judecată în 8 februarie de instanţa supremă. Pronunţarea a fost, însă, amânată pentru 10 februarie.

În 6 iulie 2016, procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe Călin Popescu Tăriceanu pentru infracţiunile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

Alături de preşedintele Senatului a fost trimis în judecată şi Dorin Marian, fost şef al Administraţiei Prezidenţiale a României în anul 2000, acesta fiind acuzat tot de mărturie mincinoasă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite