Traficanţi de sirieni, capturaţi. Gruparea îi taxa cu 8.000 de euro pe sirienii dornici să fugă în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile române au destructurat o reţea infracţională formată din 30 de persoane FOTO Arhivă Adevărul
Autorităţile române au destructurat o reţea infracţională formată din 30 de persoane FOTO Arhivă Adevărul

O grupare infracţională formată din 30 de români, turci, bulgari, sirieni, irakieni şi germani, specializată în traficul de migranţi sirieni către ţări din Uniunea Europeană, care primea până la 8.000 de dolari sau euro de la fiecare persoană, a fost destructurată de autorităţile române.

Membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi racolat migranţi sirieni refugiaţi pe teritoriul Republicii Turcia, în contextul situaţiei existente în Siria, organizând transportul acestora, pe rută maritimă şi terestră, în special către Germania, se arată într-un comunicat emis marţi de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Potrivit sursei citate, migranţii erau transportaţi cu ambarcaţiuni pe Marea Neagră şi, ulterior, cu autotrenuri sau microbuze, către ţările de destinaţie vizate.

Suspecţii ar fi racolat şi călăuzit aproximativ o sută de migranţi, preţul plătit de fiecare persoană ajungând chiar şi până la 8.000 de euro sau dolari, spun anchetatorii.

În acest caz, procurorii DIICOT au depistat luni, în judeţul Bihor, într-un autotren aflat în trafic, 12 sirieni, printre care cinci minori, intraţi ilegal în România cu ajutorul a nouă membri ai grupării, care intenţionau să ajungă ilegal în ţări din Europa de Vest.

La sediul DIICOT - Structura Centrală vor fi aduse, pentru audieri, 16 persoane, urmând ca, faţă de acestea, să fie dispuse ulterior măsurile legale care se impun.

Cercetările în acest caz, la care DIICOT a colaborat cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) şi cu Serviciul Român de Informaţii (SRI), sunt realizate cu sprijinul Centrului de Supraveghere şi Control al Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti - Otopeni.

De asemenea, procurorii DIICOT colaborează cu autorităţile judiciare bulgare şi germane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite