Fostul patron al lui Poli Timişoara, trimis în judecată pentru delapidare de fonduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti l-au deferit justiţiei pe fostul patron al Politehnicii Timişoara, Claudio Zambon, acuzat că a delapidat fondurile echipei de fotbal.

Procurori au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui Claudio Zambon, inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave.

„Inculpatul Zambon Claudio, în calitate de administrator al SC Fotbal Club Politehnica Timişoara SA, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în datele de 16.09.2004 şi 27.12.2004 şi-a însuşit în interes personal sumele de 365.000 euro, respectiv 150.000 euro din totalul sumei de 600.000 de euro pe care echipa de fotbal italiană AC Perugia a transferat-o prin Lega Nazionale Professionisti în conturile clubului timişorean“, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Pentru a justifica însuşirea banilor, arată anchetatorii, Zambon a menţionat că sumele reprezintă rambursarea unui împrumut, deşi în realitate nu au existat contracte de creditare a societăţii de către acesta care să justifice cele două transferuri bancare.

Cine este Claudio Zambon

Controversatul afacerist Claudio Zambon s-a aflat în centrul unui imens scandal legat de preluarea numelui, a culorilor şi a palmaresului echipei Politehnica Timişoara. El s-a judecat ani de zile cu omul de afaceri Marian Iancu, care revendica şi el istoria echipei de fotbal. În final, câştig de cauză la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a avut italianul.
Cinci ani şi jumătate a durat lupta lui Marian Iancu pentru recâştigarea palmaresului lui Poli Timişoara.
Pentru a beneficia de numele şi palmaresul echipei, noua Poli Timişoara patronată de Marian Iancu (fosta Rocar, AEK şi Poli AEK) a fost nevoită să-i plătească lui Claudio Zambon o despăgubire, a cărui cuantum nu a fost dezvăluit niciodată de către cei doi oameni de afaceri.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite