Fostul adjunct al ANAF, Nicuşor Drăgan, şi soţia acestuia, trimişi în judecată pentru fals în declaraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul adjunct al ANAF, trimis în judecată pentru fals în declaraţii FOTO Adevărul
Fostul adjunct al ANAF, trimis în judecată pentru fals în declaraţii FOTO Adevărul

Nicuşor Drăgan, fost director general în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în vremea mandatului lui Sorin Blejnar, a fost trimis în judecată pentru fals în declaraţii. Alături de acesta a fost acuzată şi soţia sa, Roxana Alina Drăgan, expert în cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis trimiterea în judecată a celor doi soţi – Nicuşor Drăgan şi Roxana Alina Drăgan – care, în 2010 şi în 2011, timp în care ambii deţineau funcţii în Ministerul de Finanţe, au făcut precizări false în declaraţiile de avere.

Potrivit rechizitoriului, „Drăgan Nicuşor, în calitate de director general adjunct în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu ocazia depunerii declaraţiilor de avere din data de 25.10.2010  şi data de 15.06.2011. Totodată, din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpata Drăgan Roxana Alina, în calitate de expert în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu ocazia depunerii declaraţiilor de avere din data de 03.11.2010 şi data de 19.04.2011”.

Cei doi soţi urmează să fie judecaţi de magistraţii Judecătoriei Sectorului 5.

Nicuşor Drăgan a fost numit director general adjunct în cadrul ANAF la 14 mai 2007, având în coordonare Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili.

În urma evaluărilor demarate la 20 iulie 2011, inspectorii ANI au constatat Nicuşor Drăgan a efectuat mai multe tranzacţii imobiliare cu terenuri, în valoare totală de aproximativ 542.300 Euro (în perioada februarie - iunie 2010). Unul dintre terenuri a fost înstrăinat la o valoare de 34 de ori mai mare decât preţul real al pieţei. De asemenea, Drăgan ar fi făcut, în perioadele 2006 - 2008 şi 2010 - 2011, mai multe tranzacţii suspecte cu autoturisme de lux.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite