DOCUMENT Sexy-traficanta, „învoită“ de la puşcărie ca să nască

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Alexandra Trifan şi-a postat poze pe internet, în ipostaze sexy, înainte de a fi arestată
Irina Alexandra Trifan şi-a postat poze pe internet, în ipostaze sexy, înainte de a fi arestată

Irina Alexandra Trifan, fostă angajată la Ministerul Finanţelor, condamnată definitiv la trei ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc, va naşte în luna iunie. Irina Alexandra Trifan a fost eliberată din penitenciar întrucât este gravidă. Ea are probleme şi cu permisul auto pe care l-ar fi obţinut ilegal în Argeş.

Fostă angajată a Ministerului Finanţelor, Irina Alexandra Trifan (26 de ani) a fost condamnată de judecătorii instanţei supreme la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri.

Decizia dată la sfârşitul lunii octombrie 2009 este definitivă, astfel că tânăra a fost încarcerată.  Întrucât este însărcinată, ea a fost eliberată chiar înainte de Crăciun, urmând să execute pedeapsa după ce va naşte.

Citiţi şi:

Traficant de carne vie prins după ce a stat ascuns în apartamentul iubitei

Traficanţi eliberaţi de „completul de aur“

Profu’ de judo, traficant de droguri printre elevii săi

Mai exact, Irina a fost eliberată pentru perioada 16 decembrie 2009 - 1 iulie 2010. Judecătorii care au decis eliberarea sa au motivat că, "întrucât este însărcinată şi având în vedere şi faptul că a mai trecut prin experienţa traumatizantă a unui avort, considerăm că solicitarea condamnatei este întemeiată".

A obţinut fraudulos permisul auto

Problemele Irinei Trifan nu se opresc aici. Tânăra trebuie să dea declaraţii în dosarul privind obţinerea frauduloasă a permiselor auto în Argeş. Anchetatorii au cerut anularea carnetului său de conducere pe motiv că ar fi fost obţinut ilegal cu sprijinul "cuibului" poliţiştilor şpăgari din Piteşti.

De altfel, Irina Alexandra Trifan a fost citată în mai multe rânduri la Tribunalul Târgu-Mureş pentru a fi audiată în dosarul permiselor obţinute fraudulos în Argeş, însă tânăra nu s-a prezentat întrucât este gravidă. Sexy-traficanta a mai stat după gratii în perioada iulie - octombrie 2008, fiind eliberată condiţionat.

Pericol social

Irina Alexandra Trifan a fost condamnată şi de Curtea de Apel Piteşti la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri. Magistraţii Tribunalului Argeş fuseseră mai îngăduitori cu tânăra, pedepsind-o tot la trei ani de închisoare, dar cu suspendare.

De asemenea, judecătorii Tribunalului Argeş au decis ca fosta "finanţistă" să fie supravegheată timp de şase ani. Magistraţii Curţii de Apel şi cei ai instanţei supreme au ajuns însă la concluzia că Irina Trifan trebuie încarcerată având în vedere pericolul public reprezentat de punerea în vânzare a drogurilor.

Mai mult, magistraţii i-au interzis tinerei să candideze pentru o funcţie publică. Irina Alexandra Trifan, fost referent la Direcţia Generală Trezorerie din cadrul Ministerului Finanţelor, a fost prinsă în flagrant la începutul lunii iulie 2008 în timp ce încerca să vândă 10 doze heroină pe o stradă din apropierea gării din Piteşti - Argeş.

Poliţiştii au găsit în autoturismul său alte 13 grame de heroină. Ulterior, la percheziţia efectuată la domiciliul din Bucureşti al tinerei, anchetatorii au ridicat alte doze de heroină.

Irina Trifan era monitorizată din luna iunie 2008, fiind urmărită şi prin GPS, anchetatorii descoperind că aceasta făcea parte dintr-o reţea de traficanţi de droguri care erau aduse din Turcia. Fata era cunoscută în Piteşti ca fiind consumatoare de droguri.

Investigatori sub acoperire

Conform anchetatorilor, în perioada 24 iunie - 7 iulie 2008, fostul referent al Ministerului de Finanţe ar fi oferit, în schimbul a 700 de lei, mai multe doze de heroină investigatorului sub acoperire desemnat în cauză. Ea a fost arestată şi încarcerată la Penitenciarul Colibaşi timp de trei luni, fiind eliberată sub control judiciar.

Anchetatorii au folosit un investigator sub acoperire, dar au şi interceptat convorbirile telefonice ale tinerei. Prima dată, Irina Trifan i-a vândut droguri investigatorului sub acoperire Flavius Andreescu la 24 iunie 2008, într-o benzinărie din Piteşti. Pentru a realize tranzacţia, tânăra s-a deplasat din Bucureşti în Piteşti.

A doua oară - când a şi fost prinsă în flagrant - la 7 iulie 2008, Irina i-a vândut unui investigator sub acoperire 10 doze de heroină pentru care a cerut 600 de lei. În timpul anchetei, Irina Trifan a colaborat cu procurorii, ea formulând şi două denunţuri împotriva unor persoane care se ocupau cu traficul de droguri.

Irina Alexandra Trifan nu are antecedente penale, nu este căsătorită, iar în momentul arestării era studentă la Facultatea de Finanţe - Bănci.

În flagrant

Irina Trifan a fost referent la Direcţia Generală Trezorerie din cadrul Ministerului Finanţelor. Ea a fost prinsă în flagrant când vindea heroină. A fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare, însă înainte de a ajunge după gratii a rămas însărcinată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite