Cristian Rizea rămâne cu măsura controlului judiciar cu o cauţiune de 1,5 milioane de lei. Instanţa a respins contestaţia deputatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Cristian Rizea rămâne cu măsura controlului judiciar cu o cauţiune de 1,5 milioane de lei, după ce instanţa supremă i-a respins contestaţia în dosarul în care acesta are calitatea de supect fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

UPDATE Deputatul Cristian Rizea rămâne cu măsura controlului judiciar cu o cauţiune de 1,5 milioane de lei, după ce instanţa supremă i-a respins contestaţia în dosarul de luare de mită. Rizea trebuie să depună în termen de şapte zile o cauţiune în valoare de 1,5 milioane de lei, sumă ce va fi consemnată pe numele acestuia, la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.


Cristian Rizea a fost pus sub control judiciar pe cauţiune pe 10 martie, asta după ce Camera Deputaţilor a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului.

Procurorii îl acuză pe Rizea de trafic de influenţă, spălare de bani, în formă continuată (două acte materiale) şi  influenţarea declaraţiilor (doua fapte).

     

Acuzaţiile procurorilor

Pe 2 martie, Rizea a fost audiat de DNA, fiind dus cu mandat în faţa procurorilor.În urma audierilor, deputatul a fost pus sub învinuire pentru trafic de influenţă, spălarea banilor, în formă continuată (două acte materiale) şi influenţarea declaraţiilor (doua fapte).

În acelaşi dosar este cercetat şi omul de afaceri Lucian Colţean, cetăţean american, acesta fiind acuzat că i-a dat 300.000 de euro lui Rizea pentru intervenţii la RA-APPS şi Primăria Chiajna privind două terenuri. Lucian Colţea a fost arestat preventiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru cumpărare de influenţă şi spălare de bani (două acte materiale).

Potrivit DNA, în 2 decembrie 2009, în baza unei înţelegeri anterioare, Cristian Rizea a primit de la Lucian Colţea, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 200.000 de euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit  alţi 100.000 de euro, pentru ca în schimb să intervină la Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-PPS) şi la Primăria comunei Chiajna.

În schimbul banilor, Lucian Colţea voia urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi obţinerea dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu Primăria comunei Chiajna.

“Pentru a disimula adevărata natură a provenienţei sumei de 300.000 euro, primită de deputatul Rizea Cristian ca obiect al traficului de influenţă, au fost întocmite patru contracte de împrumut false, cu caracter fictive”, susţin procurorii DNA. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite