Comisia Parlmentară: S-a prelungit termenul de eutanasiere pentru câinii neadoptaţi de la şapte la 14 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii comisiilor au decis majorarea termenului de ţinere a câinilor în adăposturi de la 7 la 14 zile FOTO Adevărul
Membrii comisiilor au decis majorarea termenului de ţinere a câinilor în adăposturi de la 7 la 14 zile FOTO Adevărul

Comisiile parlamentare au stabilit, luni, un termen de 14 zile în care câinii fără stăpân sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea dacă dispun de resurse pentru a mai păstra animalele.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a făcut aceste precizări arătând că amendamentele au fost adoptate aproape în unanimitate, existând două voturi împotrivă şi două abţineri.

„Cred că am făcut un lucru bun şi eficient, noi am pus în acord legea cu decizia Curţii Constituţionale şi am ţinut cont şi de ce au spus reprezentanţii administraţiei locale şi ai organizaţiilor neguvernamentale“, a spus Ciucă.

El a arătat că membrii comisiilor au decis majorarea termenului de ţinere a câinilor în adăposturi de la 7 la 14 zile, primele şapte zile de la data capturării fiind pentru revendicarea câinilor de către stăpânii care i-au pierdut, iar următoarele şapte zile pentru adoptarea animalelor.

Ciucă a explicat că, după 14 zile, autorităţile locale vor lua fiecare caz în parte şi, dacă nu vor exista posibilităţi de cazare şi hrană pentru câinii fără stăpân, se va emite o decizie privind eutanasierea. Dacă există posibilităţi de cazare şi hrană, primarul sau împuternicitul pot amâna eutanasierea câinilor din adăposturi.

"Dacă legea va fi adoptată în această formă, se va da posibilitatea primarului sau împuternictului să ţină câinele la padoc cât timp există resurse şi loc", a precizat Ciucă.

Ciucă a mai spus că este exclusă „reteritorializarea“ câinilor fără stăpân, notează Mediafax.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite