Ciordeala ridicată la rangul de parte a identităţii naţionale?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

A provocat destule şi justificate comentarii ironice aiuritoarea idee a celor ajunşi la guvernare după alegerile din 11 decembrie 2016 de a-şi afirma originalitatea şi prin modificarea denumirii etern oropsitului Minister al Culturii în Minister al Culturii şi Identităţii Naţionale.

Pentru ca uluiala şi bătaia de joc să fie încă şi mai mari, executantul ordinelor de toate felurile ale d-lui Liviu Dragnea, dl. Sorin Grindeanu, oficial prim-ministru al României, în fapte doar un aplaudac al şefului său politic, a început să facă numiri cum nu se poate mai bizare la conducerea respectivului minister.

Dacă în ceea ce îl priveşte pe titularul portofoliului, dl. Ionuţ Vulpescu, opinia publică nu a ridicat prea mari obiecţii, având în vedere buna impresia lăsată de tânărul ministru în vremea în care a avut aceeaşi demnitate în răposatul guvern condus de Victor Ponta, deloc cu aplauze a fost primită desemnarea unui cântăreţ de muzică populară de mâna a doua în funcţia de secretar de stat.

Gluma, în realitate bătaia de joc la adresa culturii româneşti, dă semne că se îngroaşă încă şi mai tare odată cu aflarea veştii numirii unui al doilea secretar de stat în persoana fostului deputat PSD, dl. Mădălin Voicu.

Simţeam eu că respectivul dirijor cu angajamente rare şi concerte dirijate din an în paşte nu se împacă defel cu condiţia de pensionar politic îndată după ce i-am constatat spectaculoasa reactivare în postura de vorbete şi părerolog la emisiunile de râsul lumii ale insului  Ionuţ Cristache. Doar unul dintre diletanţii într-ale televiziunii de care se serveşte catastrofala pedegistă a SRTV, d-na Irina Radu, în vederea reuşitei operaţiunii de transformare a Televiziunii naţionale în subunitate a Antenei 3.

Nu credeam însă că nesimţirea şi tupeul PSD-ului va merge chiar atât de departe încât d-lui Mădălin Voicu, cercetat penal într-o afacere urât mirositoare şi cu multe zerouri de deturnare de fonduri, petrecută pe la Partida Romilor, în cârdăşie cu alt ins celebru pentru afacerile sale necurate, pe nume Păun Nicolae, să i se ofere cadou, pe tavă, o atât de înaltă demnitate.

Proverbul care ne învaţă că cine se aseamănă se adună îşi demonstrează perenitatea, iată, şi prin frumoasa şi lucrativa prietenie Dragnea-Voicu.

Iar cum în România ştim foarte bine că demult există posibilităţi care se poate şi posibilităţi care nu se poate, desemnarea unui şmecher şi a unui prezumtiv ciorditor într-o funcţie guvernamentală a devenit o posibilitate cum nu se poate mai reală.

Concomitent cu implicita şi scandaloasa decretare a ciordelii drept componentă a identităţii naţionale.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite