Băsescu: Parlamentul a fraternizat cu clanul Bercea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fratele lui Traian Băsescu se află în arest preventiv FOTO Adevărul
Fratele lui Traian Băsescu se află în arest preventiv FOTO Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, joi, că declaraţia Parlamentului prin care i se cere demisia este „un lucru extrem de grav”, fiind „o acţiune de intimidare a justiţiei”. Mai mult, acesta a acuzat Legislativul că „a fraternizat cu clanul Bercea”.

Întrebat ce părere are despre declaraţia adoptată de Parlament prin care i se cere demisia, şeful statului a răspuns: „Păi aici discutăm despre o declaraţie a Parlamentului care preia integral susţinerile clanului Bercea şi care judecă înaintea justiţiei. Este, în opinia mea, un lucru extrem de grav pe care l-a făcut Parlamentul, o acţiune de intimidare a justiţiei, pentru că toată declaraţia se susţine pe afirmaţiile, pe frânturile de filmări pe care le-a oferit clanul Bercea”.

Traian Băsescu a mai menţionat că, din acest motiv, spune că Parlamentul „a fraternizat cu clanul Bercea”.

„Aş sublinia un singur lucru: aţi aflat din declaraţia directorului SRI că acest clan este în atenţia structurilor de securitate din 2001. Nimeni nu observă două lucruri fundamentale, zic eu: în primul rând, faptul că pentru prima dată membrii acestui clan, în frunte cu liderul clanului, au fost condamnaţi în mandatul meu”, a spus Băsescu.

În al doilea rând, preşedintele ţării a atras atenţia că nimeni nu ia în consideraţie punctele de vedere ale celui acuzat, respectiv fratele său, precizând că „totul” se sprijină pe afirmaţiile şi probele prezentate de clan.

Băsescu a mai spus că nimeni nu ia în coniderare faptul că fratele său a făcut denunţul de şantaj şi anul trecut, şi anul acesta.

El a arătat că s-a abţinut să facă orice fel de declaraţie, deşi a afirmat că ştie punctul de vedere al fratelui său, pentru că nu vrea să se spună că influenţează Justiţia.

„Reacţia mea este la declaraţia politică a Parlamentului, care deja a fraternizat cu clanul Bercea. Asta este realitatea României de astăzi. Spun că a fraternizat cu clanul Bercea pentru că este preluată şi impregnată de punctele de vedere exprimate de Antena 3, reprezentanţi ai clanului şi în general abordează realităţile, între ghilimele, ale clanului Bercea”, a mai spus Băsescu.

Parlamentul a adoptat miercuri declaraţia prin care se cere demisia lui Băsescu

Parlamentul a adoptat, miercuri, declaraţia prin care se cere demisia preşedintelui Traian Băsescu, urmare a scandalului în care e implicat fratele său. Plenul comun al celor două Camere a adoptat declaraţia cu 344 voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” şi 17 abţineri, în condiţiile în care parlamentarii PDL şi PMP au absentat. UDMR s-a abţinut de la vot.

Declaraţia politică a fost citită în plen de către senatorul PSD Gabriela Firea:

„Având în vedere atingerea gravă şi iremediabilă adusă instituţiei prezidenţiale prin implicarea fratelui preşedintelui în fapte de corupţie extrem de grave, precum şi relaţia acestuia cu persoane care aparţin unor grupuri de crimă organizată foarte periculoase care au fost folosite în interes electoral şi de către preşedintele României, lunând în considerare implicarea aflării adevărului şi înfăptuirii actului de justiţie prin invocarea imunităţii preşedintelui României în mai multe cazuri aflate în cercetare, în scopul garantării prestigiului şi independenţei justiţiei în faţa cetăţenilor României prin eliminarea oricărei suspiciuni de influenţare sau favorizare a apropiaţilor de către păreşedintele ţării, persoana a cărui atribuţie constituţională este numirea sau revocarea din funcţie a magistraţilor, precum şi a conducătorilor parchetelor şi instanţelor de judecată, ţinând cont de realitatea politică la nivel regional şi european şi îngrijoraţi de impactul imens pe care scandalul legat de implicarea preşedintelui României îl are în planul credibilităţii statului român, al capacităţii de a fi un partener solid de dezbatere, negociere şi decizie a participării României menite să contribuie la stabilitatea şi securitatea ţării noastre în regiune, caz în care este imperios necesar ca reprezentarea statului român să se bazeze pe instituţii puternice asupra cărora să nu planeze suspiciuni din zona combaterii crimei organizate,

Parlamentul României, instituţia fundamentală a democraţiei, ce are principala atribuţie constituţională reprezentarea intereselor cetăţenilor României, în conformitate cu textul Constituţiei României şi cu Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, adoptă prezenta declaraţie politică: Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu mai este îndreptăţit să asigure prestigiul, independenţa şi legitimitatea funcţiei prezidenţiuale, motiv pentru care să-şi asume de îndată demisia din funcţia de preşedinte al României”.

În timpul şedinţei, care a durat mai puţin de jumătate de oră, au mai luat cuvântul preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, deputatul PNL Ludovic Orban şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Votul a fost deschis, prin ridicare de mână.

Adoptarea declaraţiei de către Parlament nu are consecinţe juridice.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşu temă:

Antena 3: Acţiunea lui Kovesi este de intimidare şi de cenzurare. Postul TV intenţionează să-l dea în judecată pe procurorul-şef al DNA

Postul de televiziune Antena 3 a anunţat miercuri, după ce Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată postul, dar şi mai multe persoane pe care le acuză de afirmaţii mincinoase, că acţiunea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) este pentru intimare şi pentru cenzurare. Mai mult, postul anunţă că intenţionează să o dea în judecată pe Kovesi pentru „recuperarea oricăror prejudicii cauzate”.

Şefa DNA a dat în judecată postul de televiziune Antena 3 şi mai multe persoane, printre care şi pe Mihai Gâdea, pentru atac la viaţa personală

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată postul de televiziune Antena 3 şi mai multe persoane, printre care şi pe Mihai Gâdea şi Mugur Ciuvică, cerând daune de 250.000 de euro pentru atac la viaţa personală. De asemenea, Kovesi a sesizat şi CNA-ul, dar şi Inspecţia Juridică din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

STENOGRAME Mircea Băsescu: Cum să mă împrumut, mă, de la frate-miu, tu crezi că ăla are bani? Înregistrările, autentificate de un specialist al DNA

Fişierele video depuse de fiul lui Bercea Mondial ca probe în susţinerea plângerii sale împotriva lui Mircea Băsescu au fost folosite de anchetatori doar după ce au fost certificate de un specialist tehnic al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Postul de televiziune Antena 3 a publicat, marţi seara, noi stenograme din dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat de trafic de influenţă.

Parlamentul a adoptat declaraţia prin care cere demisia lui Băsescu. UDMR s-a abţinut. Ponta: Astăzi a existat USL

Deputaţii şi senatorii au adoptat, cu 344 de voturi „pentru“, 17 „abţineri“ şi niciun vot împotrivă, proiectul de declaraţie prin care se cere demisia efectivă a preşedintelui Traian Băsescu, în urma scandalului izbucnit între fratele său şi Bercea Mondial. Declaraţia a fost citită de senatorul PSD Gabriela Firea, aflată în proces cu preşedintele.

Motivarea judecătorilor: De ce a fost arestat Mircea Băsescu

Mircea Băsescu ar fi recunoscut că a primit bani de la Bercea Mondial, însă spune că suma ar fi fost un împrumut către Marian Căpăţână pentru participarea la o licitaţie. Magistraţii Tribunalului Bucureşti nu au crezut această versiune şi au dispus arestarea.

Tribunalul Bucureşti: Mircea Băsescu a recunoscut că a luat bani

Mircea Băsescu a recunoscu că a luat bani, dar şi că s-a întâlnit cu Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial. Asta arată magistraţi Tribunalului Bucureşti în motivarea deciziei de arestare preventivă.

VIDEO Doina Băsescu, prima declaraţie după arestarea lui Mircea Băsescu: „I-am trimis un mesaj soţiei preşedintelui prin care o rog să ne ierte“

Soţia lui Mircea Băsescu a făcut dumnică dimineaţă primele declaraţii după arestarea soţului ei, Mircea Băsescu. Ea spune că a primit nenumărate mesaje de încurajare şi a trimis la rândul ei un mesaj prin care îşi cere scuze familiei preşedintelui.

Traian Băsescu reacţionează: Nu am primit bani şi bunuri de la Sandu Anghel

Preşedintele Traian Băsescu a răspuns, sâmbătă seară, la câteva întrebări trimise de Realitatea TV. Şeful statului a reiterat că nu avea cunoştinţă de legăturile dintre fratele său şi interlopul Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial. Totodată, Traian Băsescu spune că nu a primit vreun ban de la familia Anghel pentru a interveni în justiţie.

Mircea Băsescu, vizitat în arestul Capitalei de avocat. Nelu Taşcă: DNA a avut mai multe argumente

Mircea Băsescu, arestat pentru 30 de zile vineri seară, a fost vizitat sâmbătă dimineaţă de avocatul său, Nelu Taşcă. Fratele preşedintelui României se află în arest preventiv, acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă după ce ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel pentru ca, în urma intervenţiei sale la judecători, Bercea Mondial să scape de închisoare.

Cum motivează DNA cererea de arestare a lui Mircea Băsescu: „S-a folosit de calitatea de membru al familiei prezidenţiale a României“

Procurorii anticorupţie consideră că fratele lui Traian Băsescu reprezintă un pericol social, iar lăsarea lui în libertate ar face ca populaţia să îşi piardă încrederea în Justiţie. Magistraţii descriu faptele aşa cum reies din probele adunate până acum.

CSM cere apărarea independenţei justiţiei, după declaraţiile despre Livia Sanciu şi Laura Codruţa Kovesi

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cere Inspecţiei Judiciare să facă verificări în vederea apărării independenţei justiţiei, după ce au fost făcute declaraţii referitoare la presupuse fapte de corupţie care ar fi fost săvârşite de preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, şi şeful DNA, Codruţa Kovesi.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui ţării, a fost arestat

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, în dosarul în care este acuzat că ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel pentru ca, în urma intervenţiei sale la judecători, Bercea Mondial să scape de închisoare.

Marian Căpăţînă, presupusul intermediar al banilor, reţinut în dosarul de trafic de influenţă al lui Mircea Băsescu

Marian Adrian Căpăţînă, despre care familia lui Bercea Mondial susţine că ar fi fost intermediarul mitei pentru Mircea Băsescu, a fost reţinut pentru 24 de ore, joi seară, de către procurorii DNA, cu acuzaţia de complicitate la trafic de influenţă.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, a fost reţinut. Şi intermediarul mitei a ajuns în arest

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, el urmând să fie prezentat, vineri, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Bucureşti. De asemenea, joi seară, a fost reţinut şi Marian Căpăţînă, presupusul intermediar al mitei, care ar fi primit la rândul său 350.000 de euro.

Mircea Băsescu, după apariţia stenogramelor: Nu am luat bani de la Bercea Mondial. Fratele meu este foarte supărat

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a precizat joi dimineaţă că nu a cerut şi nu a primit bani de la familia lui Bercea Mondial. Mai mult, acesta a precizat că imaginile şi stenogramele difuzate miercuri seara la un post de televiziune sunt scoase din context şi nu vor decât să-l atragă pe şeful statului într-un scandal mediatic.

Mircea Băsescu a fost reţinut. Bercea Mondial: Am plătit două milioane de euro pentru eliberarea mea, Kovesi a luat banii

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce, timp de aproape două ore, a fost audiat. De asemenea, interlopul Bercea Mondial a declarat astăzi că el a plătit două milioane de euro pentru a fi eliberat din închisoare.

Fiul lui Bercea Mondial, audiat la DNA. Avocat: Am depus patru plângeri împotriva lui Mircea Băsescu, dar la DNA au ajuns doar trei

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, a fost adus miercuri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat cu privire la plângerile depuse împotriva lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui ţării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite