Armata ucraineană, mesaj de mulţumire adresat României: Suntem recunoscători pentru asistenţa militară şi pentru recunoaşterea suveranităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Guvernul României
FOTO Guvernul României

Conducerea armatei ucrainene a transmis un mesaj de mulţumire României pentru ajutorul acordat de statul român şi de către cetăţeni, informând populaţia cu privire la echipamentele militare şi medicale trimise de ţara noastră, precum şi referitor la disponibilitatea de a trata ucraineni răniţi, în contextul războiului din Ucraina.

"Forţele armate ale Ucrainei sunt recunoscătoare poporului, preşedintelui, Parlamentului, Guvernului, Ministerului Apărării şi Forţelor Armate ale României pentru asistenţă militară şi pentru susţinerea suveranităţii, integrităţii teritoriale a Ucrainei şi în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional, inclusiv cu Crimeea", transmit forţele armate ucrainene, într-o postare pe Facebook.

În aceeaşi postare, autorităţile ucrainene anunţă că România va transmite armament -  veste antiglonţ, căşti, muniţie şi alte echipamente.

„Guvernul României a decis, ca după ce în Ucraina a ajuns deja o primă tranşă de echipamente şi medicamente sanitare, astăzi să fie trimisă o a doua tranşă de ajutoare, în valoare totală de 3 milioane de euro, constând în: combustibil, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi echipamente”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

„Totodată, Guvernul României anunţă disponibilitatea de prelua răniţii ucraineni în reţeaua militară şi civilă de sănătate din ţara noastră. Până la acest moment, pe platforma anunţată ieri de Guvern, până la 6 dimineaţă erau centralizate 1269 de oferte de sprijin din partea societăţii civile, a agenţilor economici, altor categorii de voluntari, constând în: alimente, apă, medicamente, cazare, alte forme de sprijin care vor începe să fie distribuite în conformitate cu nevoile existente”, a mai afirmat Dan Cărbunaru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite