Aproape jumătate dintre încercările de conectare online prin logarea la un cont aparţin hackerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circa 3,6 miliarde dintre încercările de conectare online, prin logarea la un cont, au fost efectuate de infractori cibernetici
Circa 3,6 miliarde dintre încercările de conectare online, prin logarea la un cont, au fost efectuate de infractori cibernetici

Circa 3,6 miliarde dintre încercările de conectare online, prin logarea la un cont, au fost efectuate de infractori cibernetici rău intenţionaţi, reiese dintr-un raport întocmit la nivel global de Akamai, potrivit Agerpres.

Conform rezultatelor cercetării "Fourth Quarter 2017 State of the Internet/Security Report", care s-au concentrat pe datele din noiembrie 2017, furnizorul ce deţine reţele de distribuire al conţinutului a constatat că 3,6 de miliarde din totalul de 8,3 miliarde de login-uri (43%) au avut scopuri maliţioase, iar site-urile comercianţilor au gestionat cel mai mare număr de solicitări de conectare, respectiv 2,8 miliarde.

Cercetarea relevă, totodată, că 57% din 1,4 miliarde de tentative de conectare au fost consemnate de site-urile de business care promovează înalta tehnologie.

Specialiştii susţin că infractorii folosesc credite de acces furate sau care aparţin unui singur cont pentru a pătrunde în alte conturi - adesea de o importanţă mai mare".

În ceea ce priveşte atacurile de tip Denial-of-Service (DDoS), raportul Akamai arată că acestea au înregistrat o scădere de sub 1%, în T4 din 2017, comparativ cu trimestrul anterior, dar la nivel anual atacurile au crescut cu 14%.

Pe acest segment, industria jocurilor de PC de noroc a suferit cel mai mult, cu 79% din totalul traficului DDoS. În clasamentul ţărilor cele mai atacate, pe primele două locuri s-au clasat Germania şi China.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite