Adrian Minune şi Florin Salam, complici cu un SRI-ist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Minune (stânga) şi Florin Salam, la primele audieri de la Parchet
Adrian Minune (stânga) şi Florin Salam, la primele audieri de la Parchet

Un subofiţer al Serviciului Român de Informaţii a fost arestat, după ce a tăinuit o tentativă de omor dintr-un restaurant bucureştean unde cântau maneliştii. Un subofiţer SRI a ajuns după gratii în dosarul în care Nuţulică, fiul temutului interlop Nuţu Cămătaru, este acuzat de tentativă de omor, fiind arestat în lipsă.

Motivarea arestării preventive a fiului lui Nuţu Cămătaru

Fiul lui Nuţu Cămătaru, trimis la zdup

EXCLUSIV Cum a muşamalizat un ofiţer SRI tentativa de omor de la „Milion Dolars”

Florin Salam la Poliţia Capitalei: "M-au întrebat nişte întrebări (...) eu nu ştiu nimic"

Relaţia angajatului SRI cu lumea interlopă aduce, din nou, în prim-plan legăturile periculoase dintre autorităţi şi infractori. Subofiţerul SRI Ştefan Corneliu a fost monitorizat în "dosarul maneliştilor" când îl sfătuia pe şeful bodyguarzilor de la restaurantul „Million Dolars"- unde Nuţulică a înjunghiat, la 19 septembrie 2010, un membru al clanului „Caranii"- ce să declare la Parchetul Capitalei. Plutonierul Ştefan Corneliu, subofiţer în cadrul UM 466-SRI, acuzat de favorizarea infractorului, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile de Tribunalul Bucureşti.

Parchetul Capitalei a depus în instanţă o înregistrare telefonică dintre SRI-ist şi Nicu Ţîşi, şeful bodyguarzilor de la restaurant. Subofiţerul îl învăţa pe prietenul său ce să declare procurorilor cu privire la tentativa de omor împotriva lui Marian Naca, zis Italianul. Subofiţerul l-a sfătuit pe Naca să şteargă urmele de sânge din restaurant.

Tentativa de omor, filmată cu telefonul

Judecătorul Ana Maria Trancă, cea care a decis arestarea preventivă a angajatului SRI, a apreciat că, în cazul subofiţerului, „exigenţele societăţii cu privire la comportamentul său penal erau mult mai ridicate decât în cazul celorlalte persoane implicate." „Inculpatul avea toate datele, cât şi pregătirea concretă necesară pentru a realiza că însăşi omisiunea de a denunţa fapta organelor de cercetare penală are consecinţe grave nu numai în ceea ce priveşte situaţia sa (această omisiune fiind sancţionată din punct de vedere penal), dar şi posibilitatea organelor de urmărire penală de a stabili operativ adevărul într-o cauză privind o infracţiune deosebit de gravă", mai arată judecătoarea Ana Maria Trancă. Conform anchetatorilor, Ştefan Corneliu a aflat amănunte din seara incidentului, dar şi că autorul tentativei de omor este Nuţulică.

Mai mult, subofiţerul a avut cunoştinţă şi despre existenţa unor imagini video înregistrate cu un telefon mobil de către unul dintre participanţii la scandal. Cu toate acestea, subofiţerul nu a denunţat aceste fapte autorităţilor.

Minune, monitorizat

În acest dosar, procurorii au şi înregistrări ambientale cu manelistul Adi Minune, în care acesta vorbeşte despre tentativa de omor la care a fost martor. Adi Minune a refuzat însă să dea declaraţii, iar, în prezent, este acuzat de favorizarea infractorului. Un alt manelist, Florin Salam, prezent în seara incidentului la restaurantul „Million Dolars", este acuzat de mărturie mincinoasă. Adi Minune, Florin Salam, dar şi dansatoarea Monica Constantinescu ar fi ştiut, conform anchetatorilor, despre agresiunea care a avut loc în toaleta restaurantului „Milion Dolars", incident în urma căruia o persoană a ajuns la spital înjunghiată în abdomen. Dansatoarea Monica Constantinescu a şi fost arestată preventiv în acest dosar. Potrivit procurorilor, dansatoarea a fost martor ocular la agresiune. La 1 octombrie 2010, ea a fost interceptată ambiental când avea o discuţie despre acest incident cu Adi Minune, căruia i-a povestit cum a decurs agresiunea. Ea i-a spus lui Adi Minune cine au fost agresorii.

Au şters petele de sânge

La 19 septembrie 2010, Marian Naca, zis Italianul, „membru al clanului „Caranii", a fost bătut şi înjunghiat în burtă cu un briceag, în toaleta restaurantului „Million Dolars" din Capitală, de către trei membri ai clanului „Cămătaru": Ionel Balint, zis „Nuţulică", George Apostol, zis „Bucă"şi Florin Nicolae Drăguşin. Imediat după incident, unul dintre patronii localuil ui, Ilie Viorel, le-a solictat angajaţilor -Adriana Niculescu, Ana Maria Arnăutu, Gheorghe Leonida Neagu şi Nicolae Daniel Răceanu-să şteargă toate urmele de sânge şi le-a spus ce să declare poliţiştilor veniţi la faţa locului. Astfel, ospătarii, femeile de serviciu şi bodyguarzilor au declarat, în prima fază, că a fost vorba de un incident minor care a avut loc în faţa retaurantului.

Ulterior, o parte dintre martori au recunoscut că patronul i-a ameninţat că-i dă afară de la serviciu dacă nu declară ce vrea el. Imediat după agresiune, tot personalul a fost mobilizat şi a curăţat toate petele de sânge din toaletă şi de pe mochetele din hol. Totuşi, criminaliştii au descoperit mai multe pete de sânge pe peretele scărilor care conduc spre toaletă.

Nuţulică, de negăsit

Ionel Balint (20 de ani), zis Nuţulică, a fost arestat luni, în lipsă, întrucât după izbucnirea scandalului declanşat de tentativa de omor de la „Million Dolars", tânărul a fost de negăsit. El este acuzat de tentativă de omor şi riscă până la zece ani de închisoare. ­Curtea de Apel Bucureşti va decide dacă va menţine mandatul de arestare emis pe numele lui Nuţulică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite