Închisoare pe viaţă pentru un român din Germania, după ce a violat şi ucis o tânără care făcea jogging

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român de 40 de ani, cu domiciliul la Freiburg, în sud-vestul Germaniei, a fost condamnat vineri la închisoare pe viaţă de un tribunal din Freiburg. Acesta a fost găsit vinovat de violarea şi asasinarea unei tinere alergătoare în noiembrie 2016, a transmis AFP, citat de Agerpres.

Inculpatul, prezentat sub numele de Cătălin C., care mai este suspectat şi de moartea unei franţuzoaice în Austria, în 2014, a fost găsit vinovat de violarea şi asasinarea tinerei Carolin Gruber, de 27 de ani. Victima a fost agresată în timp ce făcea jogging într-o pădure din Freiburg, în apropierea frontierei cu Franţa, scrie Agerpres.

Instanţa a dat curs cererii Parchetului, dictând împotriva inculpatului pedepsa cu închisoare pe viaţă, dintre care 15 ani fără posibilitate de eliberare condiţionată.

În deschiderea procesului, la 22 noiembrie, inculpatul a mărturisit că a lovit-o mortal pe tânără cu o „sticlă de Schnaps”, dar nu a recunoscut că ar fi violat-o.

„Ştiu că ceea ce am făcut este de neiertat. A existat agresivitate în mine, dar fără nicio motivaţie sexuală”, a declarat el într-o scrisoare citită de avocat în instanţă.

Inculpatul s-a declarat „şocat” de gestul său, pe care nu şi-l poate explica, susţinând că era „beat” şi „depresiv” în momentul comiterii faptelor.

Conform elementelor anchetei, victima a fost violată şi apoi lovită de mai multe ori în cap cu un drug de fier. Trupul tinerei a fost găsit la câteva zile după dispariţie.

Suspectul, domiciliat în regiunea Freiburg, a fost arestat în luna iunie.

El mai este suspectat că a violat-o şi ucis-o în ianuarie 2014, în Austria, pe franţuzoaica Lucile Klobut, o studentă de 20 de ani din regiunea Lyon. Tânăra a fost găsită moartă în dimineaţa zilei de 12 ianuarie 2014, pe malul râului Inn la Kufstein, în Tirolul austriac, victimă a mai multor lovituri violente la cap. Românul i-ar fi mărturisit crima unui expert psihiatric, potrivit agenţiei germane dpa.

Poliţia şi procuratura austriece au anunţat în ianuarie că cele două cazuri sunt legate printr-un mod de operare identic şi prin aceleaşi urme de ADN, prelevate de la locurile celor două crime, comise la o distanţă de circa 400 km.

Conform dpa, autorităţile austriece au depus deja o cerere de extrădare a lui Cătălin C.

El poate face recurs împotriva verdictului de vineri, ceea ce ar putea întârzia deferirea lui în faţa justiţiei austriece.

Te-ar putea interesa şi:

Un român a recunoscut că a ucis în Germania o femeie care făcea jogging. El este acuzat că a violat-o şi apoi a lovit-o cu o bară de fier

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite