81 de persoane depistate în ultima săptămână de poliţişti prin sistemul informatic Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
81 de persoane depistate prin sistemul informatic Schengen   FOTO Adevărul
81 de persoane depistate prin sistemul informatic Schengen   FOTO Adevărul

Poliţiştii români au depistat în ultima săptămână 81 de persoane şi 54 de obiecte ce fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen. Anchetatorii au pus în aplicare şapte mandate europene de arestare şi au depistat 19 persoane care erau căutate pentru a fi aduse în faţa justiţiei.

Mai exact, potrivit Poliţiei Române, „în perioada 13 – 19 aprilie a.c., autorităţile de aplicare a legii din România, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., au localizat, pe teritoriul ţării noastre, 38 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen)“.

Totodată, pe teritoriul României, au fost identificate 28 de autoturisme care erau căutate de către partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale şi trei documente de identitate emise de alte state.

De asemenea, 43 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini, pe teritoriul lor.

Opt autovehicule semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale, au fost identificate în statele membre, precum şi 15 documente de identitate emise de România.

„Începând de marţi, 9 aprilie 2013, autorităţile române sunt conectate la Sistemul de Informaţii Schengen de a doua generaţie (SIS II). Astfel, acest sistem a devenit funcţional şi în România la fel ca şi în cele 26 de state membre Schengen, fiind utilizat în activitatea zilnică a autorităţilor de aplicare a legii“, au precizat oficiali din cadrul Poliţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite