Urmăririle scandalului de corupţie de la Apa Nova. Preţul apei potabile scade cu 5% în Bucureşti. Cât va costa metrul cub începând de la 1 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Bucurestenii vor plăti, de la 1 ianuarie 2016, 4,77 lei pentru metrul cub de apă potabilă consumată, faţă de 5,15 lei cât este în prezent, reducerea de peste 5% fiind aprobata de Autoritatea Naţionala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC).

Primarul general al Capitalei, Răzvan Sava, a primit, miercuri, o informare din partea  ANRSC, referitoare la ajustarea tarifară extraordinara pentru preţurile şi serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare în Municipiul Bucureşti, potrivit căreia se aplică o reducere de 5,56% pentru aceste servicii.

„Este pentru prima dată, dupa mulţi ani, când preţul apei potabile şi a canalizării plătit de bucureşteni scade semnificativ. Primăria Capitalei, prin direcţiile de specialitate, monitorizează atent modul de gestionare a serviciilor de apă în Bucureşti pentru ca locuitorii Capitalei şi agenţii economici să beneficieze de servicii de calitate şi să plătească preţul corect“, a declarat primarul general Răzvan Sava.

Tariful apei potabile şi a serviciilor de canalizare în Bucureşti sunt stabilite în funcţie de costurile de operare şi investiţiile realizate de concesionarul serviciului, compania Apa Nova.

O echipa de experţi internaţionali a realizat, conform contractului de concesiune a serviciilor de apă, un audit al costurilor de operare ale Apa Nova. În raportul final al expertilor este precizat că tariful practicat de Apa Nova pentru serviciile de apa potabilă şi canalizare este mai mare cu 5,56% faţă de costurile de operare, motiv pentru care se impune o reducere a preţului cu procentul rezultat din audit.

La sfârşitul lunii septembrie 2015, procurorii DNA au făcut percheziţii ample la sediile Apa Nova din Bucureşti şi Ploieşti. Potrivit magistraţilor, tarifele la apă potabilă şi canalizare ar fi fost mărite artificial, după ce oficiali al companiei ar fi încasat mită.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite