O fetiţă de un an şi mama ei, sfâşiate de rottweiller-ul pe care îl aveau. Medicii: Copilul a pierdut mult sânge, e într-o stare foarte gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinele care a atacat fetiţa a fost preluat de hingherii ASPA
Câinele care a atacat fetiţa a fost preluat de hingherii ASPA

O familie din sectorul 2 al Capitalei a fost atacată de câinele pe care îl avea în grijă. Femeia şi fetiţa ei au ajuns de urgenţă la spital, starea copilului fiind gravă, potrivit unor surse medicale. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale copilului de un an şi o lună.

UPDATE 18.19 Reprezentanţii Poliţiei au declarat, pentru „Adevărul“, că rotweiller-ul ar fi avut toate actele în regulă, fiind înregistrat la secţia de poliţie. Declaraţia Poliţiei contrazice informaţii oferite anterior, care susţineau că animalul nu era înregistrat.

UPDATE Hingherii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) vor ridica în această noapte câinele care şi-a atacat stăpânii. Animalul va fi transportat în baza canină de la Pallady, acolo unde există un loc special amenajat pentru câinii ridicaţi în astfel de cazuri. 

UPDATE Directorul Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală a precizat, pentru „Adevărul“, că fetiţa care a ajuns la spital are un an şi o lună şi în acest moment se află în operaţie. „Copilul a fost muşcat de gât şi de faţă şi a pierdut foarte mult sânge. Starea ei este foarte gravă, aşteptăm să vedem cum decurge operaţia“, a ţinut să precizeze doctorul Dan Enescu.

Tragedia s-a petrecut în sectorul 2 al Capitalei, când un câine din rasa rottweiller a atacat, aparent fără motiv, copilul de doar un an şi o lună. În încercarea de a-şi salva fetiţa, părinţii au fost şi ei muşcaţi. Femeia atacată se află la Spitalul de Urgenţă Floreasca, în timp ce copilul a fost transportat la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ din Capitală, aflându-se în stare gravă. 

„Copilul este intubat, se află în stare gravă la spital. Mama lui a rămas la Floreasca“, au precizat surse medicale pentru „Adevărul“. În ceea ce priveşte starea femeii, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa, a ţinut să precizeze că nu este foarte gravă. „Femeia nu a fost sfâşiată, dar are muşcături la nivelul membrelor“, a precizat acesta.

casa oameni atacati de rottweiller

Proprietarii câinelui aveau un avertisment pe poartă 

Câinii agresivi, înregistraţi din 2002. Rotweillerul nu era înregistrat la Poliţie

Potrivit unei ordonanţe care a intrat în vigoare în anul 2002, toţi câinii agresivi cu deţinător trebuie să fie înregistraţi la secţia de poliţie de care aparţin stăpânii. În ordonanţă se specifică categoriile de câini care ar trebui înregistrate: câini de luptă şi de atac, asimilaţi prin caractere morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor, dar şi câini din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Mastino Napolitono, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii acestora. 

„Nici acest câine nu era înregistrat la secţia de poliţie. Oamenii nu înţeleg că aceştia ar trebui înregistraţi. Acest câine care i-a atacat pe stăpâni face parte dintr-o rasă care la o anumită vârstă (sau fără dresaj) reacţionează periculos“, au precizat unele surse. În plus, animalul nu este înscris nici în Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpân (RECS), potrivit unor surse din cadrul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA). Proprietarii câinelui riscă o amendă de până la 4.000 de lei pentru că nu au înregistrat animalul în RECS.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite