Sorin Oprescu şi primarii localităţilor din Ilfov au discutat înfiinţarea Asociaţiei de Transport Metropolitan Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a întâlnit astăzi, la sediul municipalitatii, cu primarii localităţilor din judetul Ilfov. Aceştia au discutat despre demararea procedurilor de constituire a Asociaţiei de Transport Metropolitan Bucureşti.

„Cred că ne este foarte clar nouă, celor care ne aflăm astăzi aici, că nu putem acţiona eficient decât împreună. Astfel, prin această Asociaţie de Transport Metropolitan Bucureşti, pe care sper că o vom înfiinţa în cât mai scurt timp, vom putea răspunde necesităţilor cetăţenilor, prin implementarea unui sistem public de transport integrat, care să faciliteze transportul public din şi către judetul Ilfov şi Bucureţti“, a declarat Sorin Oprescu.

La şedină au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, precum şi reprezentanţi ai Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Asociaţia va avea ca scop gestionarea transportului public în Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, în conformitate cu prevederile regulamentului european 1370/2007, prin implementarea unui sistem public de transport integrat în această regiune, conform nevoilor cetăţenilor.

Asociaţia de Transport Metropolitan Bucureşti va fi formata din Municipiul Bucureşti, Consiliul Judeţean Ilfov şi primăriile din Judetul Ilfov, care doresc un sistem public de transport integrat atât cu Municipiul Bucureşti cât şi cu celelalte localităţi.

De asemenea, Asociaţia îşi propune implementarea de proiecte prin atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea sistemului de transport public din regiune, fie că este vorba despre refacerea infrastructurii sau de achiziţia de autovehicule.

În cadrul întâlnirii au mai fost prezenţi şi reprezentanţii consorţiului care realizează Planul Urban de Mobilitate Durabilă pentru zona Bucureşti-Ilfov, plan care va include, printre altele, şi noile condiţii în care trebuie să se desfăşoare transportul public, atât în Bucureşti cât şi în Ilfov, în concordanţă cu necesităţile oamenilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite