Oprescu: Circulaţia auto se va închide, sâmbăta şi duminica, pe Calea Victoriei, pentru ca bucureştenii să se plimbe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, duminică, înainte de inaugurarea primului tronson al bulevardului Uranus, că circulaţia auto pe Calea Victoriei urmează să fie închisă în weekenduri, „pentru ca oamenii să iasă la plimbare“.

Prezent pe bulevardul Uranus, Sorin Oprescu a declarat că traficul rutier urmează să fie închis sâmbăta şi duminica pe Calea Victoriei, ca urmare a devierii acestuia pe bulevardul Uranus.

De asemenea, edilul-şef a spus că prin această măsură va încerca să reînvie atmosfera care domnea pe străzile oraşului în perioada în care era numit Micul Paris.

Calea Victoriei se transformă

Primăria Capitalei plănuieşte să diminueze capacitatea de circulaţie pentru maşini de pe Calea Victoriei şi să lărgească zona destinată pietonilor şi transportului alternativ. Directorul executiv al Direcţiei de Transporturi, Ion Dedu, spunea la sfârşitul anului trecut că planurile au fost deja aprobate.

Prin urmare, pe o mare porţiune din Calea Victoriei vor rămâne doar două benzi de circulaţie, restul spaţiului recuperat fiind transformat în piste de biciclete şi în spaţii pietonale. „Doar în intersecţiile în care avem nevoie de mărirea capacităţii pentru viraje stânga-dreapta vor exista trei-patru benzi“, explica Ion Dedu.

Totodată, vor exista două piste de biciclete, câte una pentru fiecare sens şi vor fi amplasate pe aceeaşi parte a carosabilului, între carosabil şi trotuar. „Zonele pietonale, trotuarele, vor deservi la desfăşurarea unor activităţi comerciale specifice unei zone istorice – vorbim despre cea mai veche stradă din Bucureşti“, povestea directorul. 

Pe aceeaşi temă:

Planurile de reamenajare a Căii Victoriei au fost aprobate: mai puţine maşini, mai mult spaţiu pentru pietoni şi biciclişti

Oprescu pregăteşte recepţia bulevardului Uranus, deşi o parte din stradă a fost declarată ilegală de instanţă

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite