Gălăgie la Ministerul Educaţiei: 200 de persoane vor să discute cu ministrul Daniel Funeriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei autocare cu profesori  din Suceava şi Botoşani au ajuns în această dimineaţă în Capitală. Aproximativ 200 de dascăli din judeţele Botoşani şi Suceava vor protesta astăzi în faţa Ministerului Educaţiei.

Botoşani: Profesorii au intrat în a III a săptămână de proteste: în 25 de şcoli nu se fac ore!

Cadrele didactice sunt nemulţumite de faptul că, deşi au câştigat în instanţă definitiv şi irevocabil majorarea cu 33 la sută a salariilor, această decizie nu a fost luată în considerare până în momentul de faţă. Acţiunea de astăzi este urmarea a două săptămâni de proteste, care au trecut fără nicio reacţie din partea reprezentanţilor Ministerului.  „Scopul protestului este să arătăm autorităţilor că legea trebuie respectată, că dreptul nostru câştigat în instanţă trebuie respectat", a spus Paula Iuliana Nacu, reprezentant al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar.

Dascălii au început protestul în jurul orei 9.00 şi vor picheta până după-amiază. „Sperăm să avem o întrevedere cu domnul ministru sau cu cineva din Ministerul Educaţiei care ne poate lămuri de ce nu ne sunt respectate drepturile", a mai spus Paula Iuliana Nacu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite