FOTO Cum arată scuterele care vor curăţa parcurile din Sectorul 3 şi Centrul Vechi. Cele zece utilaje au costat 25.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rosal a achiziţionat zece scutere pentru aspirarea deşeurilor de mici demensiuni FOTO Rosal
Rosal a achiziţionat zece scutere pentru aspirarea deşeurilor de mici demensiuni FOTO Rosal

Firma de salubrizare Rosal a cumpărat zece scutere cu sistem de aspirare care urmează să fie folosite pentru a aduna mucurile de ţigară şi excrementele de câini de pe trotuare şi alei. Reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 au anunţat că este vorba despre un sistem inovator de aspirare a deşeurilor de mici dimensiuni, pentru achiziţionarea acestora plătindu-se 25.000 de euro.

Ieri, în Parcul Alexandru Ioan Cuza din Capitală, au fost prezentate cele zece utilaje care au intrat în posesia firmei de salubrizare Rosal. De fapt, este vorba despre scutere moderne cu sistem de aspirare care colectează deşeurile de mici dimensiuni de pe trotuare. Reprezentanţii firmei de salubrizare au declarat, pentru Adevărul, că utilajele tip scuter sunt lansate în premieră în România.

image

Scuterele sunt tip NSC 50 Honda cu sistem de aspirare SHTIL BG86 D, iar pentru cele zece achiziţionate de Rosal, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3, s-au plătit 25.000 de euro. Noile scutere vor fi conduse de angajaţii firmei de salubrizare care au permis de conducere, fiind folosite în parcurile din sectorul 3, dar şi în Centrul Vechi al Capitalei. 

scuter curatenie

 „Sunt preocupat permanent de modul în care putem îmbunătăţii curăţenia în sectorul 3. Ne-am inspirat de la oraşe mai curate precum Paris, Roma şi am adus în sectorul 3 aceste scutere. Sunt mult mai eficiente decât măturătorii stradali sau maşinile cu perie deoarece au o viteză mai mare şi se pot strecura mai bine. Nu este în regulă că pe alei avem încă probleme de curăţenie. Oamenii de la salubritate vor patrula mai des cu aceste scutere pentru  a ţine sub control problema curăţeniei. Politia Locală trebuie să vină să amendeze cât mai mulţi cetăţeni care nu se respectă nici pe ei şi nici pe noi şi fac mizerie în spaţiile publice“, a declarat primarul sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, prezent la prezentarea noilor utilaje.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite