De ce nu poate ajunge Metrorex în subordinea Primăriei Capitalei. Pieptea: Unificarea serviciilor de transport este benefică, însă nu poate fi susţinută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei nu poate susţine financiar în acest moment transferul Metrorex de la Guvern în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Acest lucru, explică viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, ar însemna alocarea a 40% din bugetul oraşului pentru subvenţiile RADET, RATB şi Metrorex.

Cornel Pieptea, viceprimarul Capitalei, a anunţat astăzi pe pagina sa de Facebook că în acest moment este imposibil ca Metrorex să ajungă în subordinea municipalităţii din pricina banilor.

„Primăria Capitalei nu poate susţine financiar în acest moment un posibil transfer al Metrorex în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Ideea apare într-un proiect de lege iniţiat de Ministerul Dezvoltării Regionale privind serviciul de transport public de călători. Deşi unificarea serviciilor de transport public este benefică pentru bucureşteni, Primăria Capitalei nu îşi permite finanţarea menţinerii actualelor condiţii de calitate ale transportului cu metroul. 

Din punct de vedere bugetar, în acest moment, primăria acordă subvenţie pentru RATB şi RADET în valoare de aproape 250 milioane euro anual dintr-un total mediu al veniturilor locale de circa 840 milioane euro. Dacă s-ar adăuga şi subvenţia pe care o primeşte acum Metrorex de la Guvern, de circa 80 milioane euro anual, aproape 40% din bugetul oraşului ar merge doar pe subvenţii. Primăria ar deveni o instituţie cu pronunţat caracter social şi nu un promotor al dezvoltării durabile, cum ar trebui“, a explicat Cornel Pieptea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite