Cinci medii peste 9 şi 36 peste 8 la repartizarea romilor în liceele bucureştene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Repartizarea elevilor romi în liceele Capitalei a început ieri la Liceul de Muzică "George Enescu", 36 de candidaţi având medii peste 8, cinci dintre ei - peste 9, iar prima opţiune a candidatei cu cea mai mare medie (9,39) fiind pentru Colegiul "Gheorghe Lazăr", profilul matematică-informatică.

Primii cinci elevi au fost repartizaţi cu medii cuprinse între 9,03 şi 9,39, iar următorii 31 au avut între 8 şi 8,97.

În prima serie au intrat în sală 40 de candidaţi, ei optând, printre altele, pentru licee precum Gheorghe Lazăr, Virgil Madgearu, Nicolae Kretzulescu, Spiru Haret, I. L. Caragiale, Matei Basarab şi Colegiul Economic Hermes, relatează Mediafax.

După două ore de la începerea repartizării, organizatorii au anunţat că la liceele Neculce, Iorga, Madgearu, Spiru Haret, Mihai Eminescu, Gheorghe Şincai şi Lazăr nu mai sunt locuri.

Cei mai mulţi dintre elevii romi care au optat pentru înscrierea la liceu, respectiv peste 300, au medii cuprinse între 5 şi 6,98. Aproape 90 dintre ei medii între 7 şi 7,98, iar peste 80 de elevi, între 3,82 şi 4,99.

La nivelul Capitalei, pentru înscrierea elevilor romi au fost repartizate 691 de locuri la teoretic şi tehnologic, 78 la vocaţional şi 60 la frecvenţă redusă, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu.

Potrivit lui Banu, în general, comunităţile rome au solicitat inspectoratului mai multe locuri în liceele cu profil economic, în special la Colegiul "Virgil Madgearu", dar există cereri şi pentru cele cu profil teoretic, intensiv engleză, japoneză, italiană, precum şi pentru învăţământul vocaţional.

Colegiul Naţional "Sf. Sava" - lider naţional în clasamentul admiterii din 2011, după media ultimului admis (9,60) - nu a avut niciun loc la repartiţia de vineri, unde cea mai mare medie a unui candidat a fost 9,39.

Elevii prezenţi la repartizarea de vineri au trebuit să aducă în dosar şi o adeverinţă din partea comunităţii rome.

La repartiţie au fost înscrişi 583 de candidaţi, ei primind repartiţia la liceu în ordinea descrescătoare a mediilor.

Din punct de vedere logistic, repartizarea elevilor este gestionată de ISMB, sub directa coordonare a asociaţiei de romi care asigură desfăşurarea procesului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite