Ce facem în Bucureşti de 1 Mai: concerte, grătare şi plimbările prin parc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru bucureştenii care nu şi-au făcut planuri pentru minivacanţa de 1 mai există câteva moduri în care îşi pot petrece timpul liber. Fie că vorbim despre activităţi pe care le puteţi face în Bucureşti, fie că vorbim despre petrecerea timpului liber în zonele din apropierea Capitalei, Adevărul vă prezintă câteva moduri în care vă puteţi distra şi relaxa.

În Parcul Alexandru Ioan Cuza din sectorul 3 al Capitalei, pe 1 şi 2 mai vor fi organizate mai multe evenimente artistice. Vineri, între orele 17.00 şi 22.00, la intrarea Liviu Rebreanu va avea loc Concertul Extraordinar MAI FOLCLORIC, ediţia a II-a.

Cei care vor lua parte la eveniment se vor putea bucura de muzică tradiţională românească, artiştii fiind costumaţi şi având instrumente care provin din anumite regiuni ale ţării. Concertul va fi susţinut de orchestra „Lăutarii“ din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros. De asemenea, pe scenă vor fi şi invitaţi speciali, printre care Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Nicoleta Voica sau Gelu Voicu. 

A doua zi de muzică

În cea de-a doua zi a lunii, pe 2 mai, va avea loc un alt concert în Parcul Alexandru Ioan Cuza. Ajuns la cea de-a doua ediţie, concertul MAI POP ROCK se va desfăşura în intervalul orar 18.00 – 22.00. Pe scenă vor urca artişti cunoscuţi ai momentului: Elena Gheorghe şi Connect-r, iar în deschiderea evenimentului va cânta formaţia Superchill. Intrarea la ambele concerte este gratuită. 

Parcul Comana, zona verde şi liniştită

La doar 30 de kilometri de Bucureşti se află o zonă tare frumoasă şi liniştită, unde vă puteţi petrece câteva ore în mijlocul naturii. Parcul Natural Comana este o „bijuterie verde“ aflată la doar o aruncătură de băţ de Capitală.

image

Din Bucureşti, cel mai scurt drum este prin Jilava. Apoi treceţi prin Adunaţii Copăceni. Imediat ce ajungeţi în Parcul Natural Comana puteţi face un mic popas la Balta Comana, a treia zonă umedă din ţară după Balta Mică a Brăilei şi Delta Dunării. Aici se găsesc 141 de specii de păsări şi 13 specii de peşti, dintre care două - ţigănuşul şi cleanul de Comana – se găsesc doar în această zonă.

Grătare în Parcul Lumea Copiilor

Pentru cei care vor să facă un grătar la iarbă verde, chiar în Bucureşti (fără a mai fi nevoiţi să aleagă pădurile din apropierea Capitalei) pot merge în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4. Aici, doar cu buletinul se poate închiria un grătar pentru o zi întreagă.

image

Zona a fost amenajată încă din anul 2009 şi în faţa grătarelor este o zonă cu iarbă, foişoare şi mese improvizate în care puteţi mânca. De asemenea, puteţi alege să veniţi şi cu o pătură pe care să vă relaxaţi la iarbă verde.

Parcurile şi terasele

Pentru cei care vor să facă mişcare în aer liber pot alege să se plimbe ori să alerge prin parcurile din Bucureşti. Parcurile Herăstrău, Cişmigiu, Carol sau IOR sunt unele dintre cele mai frumoase parcuri din Capitală. Totodată, puteţi alege să vă plimbaţi pe marginea Lacului Morii din Capitală.

O altă variantă de petrecere a timpului liber pentru bucureştenii care nu pleacă din oraş sunt barurile şi terasele din Centrul Vechi al Capitalei. Cele mai multe dintre acestea vor rpmâne deschise şi pe 1 mai. 

Escape the room, jocul momentului în Bucureşti

În prezent, în Bucureşti sunt deschise peste 30 de locuri în care puteţi să jucaţi cel mai căutat joc al momentului: escape the room. 

rooomxcape foto david muntean

O bună parte a acestor locuri vor fi deschise şi pe 1 mai, dar dacă vreţi să prindeţi un loc puteţi suna pentru a vă face programare din timp. 

Terasa de la Promenada se transformă în scenă

Un alt punct fierbinte pe harta distracţiei din Bucureşti de 1 mai este Mall Promenada. Pe terasa centrului comercial va avea loc un concert incendiar, după cum promit organizatorii. Între orele 11.00 şi 18.00, pe scena amenajată aici vor urca mai multe formaţii care vor întreţine distracţia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite