Capitala, paradisul dealerilor de maşini de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii au cumpărat, în 2005, un Rolls Royce Phantom, nouă Maserati Quattroporte şi şase Jaguar XJ

Mai mult de jumătate din cumpărătorii de autoturisme de lux sunt din Bucureşti, restul vânzărilor fiind concentrate în şase judeţe - Cluj, Braşov, Constanţa, Iaşi, Mureş şi Sibiu, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). Anul trecut, vânzările din Clasa F au avansat cu peste 35%, ajungând la 253 de unităţi, din care 136 distribuite în Capitală.
Jumătate din BMW-uri, tot în Capitală
Cu 91 de unităţi vândute, BMW Seria 7 a acoperit mai mult de o treime (36%) din segmentul maşinilor de lux. Aproape jumătate din clienţii acestui model (43 de unităţi) s-au orientat către dealerii din Bucureşti. Ceilalţi cumpărători au apelat la punctele de vânzare din Constanţa (nouă unităţi), Braşov (şapte unităţi), Timişoara (şase unităţi), Cluj (cinci unităţi), Mureş (patru unităţi), Sibiu (trei unităţi), respectiv Dolj şi Iaşi, unde a fost vândută câte o maşină. Din cele 57 de unităţi Audi A 8 comandate anul trecut, cele mai multe au fost vândute în Bucureşti (32 de unităţi). La fel, cea mai mare parte din clienţii modelului Mercedes Clasa S (75 de unităţi comercializate anul trecut) a provenit tot din Bucureşti, unde au fost vândute 40 de maşini, pe poziţiile următoare plasându-se Timişoara (şapte unităţi), Mureş şi Constanţa (câte şase unităţi), Iaşi şi Sibiu (câte trei unităţi), Cluj şi Dolj (câte două unităţi), respectiv Braşov (un singur autoturism).
Toate maşinile Maserati Quattroporte (nouă) şi Jaguar XJ (şase) au fost vândute în Bucureşti, alături de singurul Rolls Royce Phantom comercializat în 2005. Vânzările de autoturisme noi pe piaţa românească au avansat anul trecut cu 48,5%, la 215.532 de unităţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite