Bucureştiul va avea 17.000 de noi locuri de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şoferii care circulă prin zona centrală a Capitalei vor găsi mai uşor un loc pentru parcarea maşinii. Primăria Bucureşti scoate la licitaţie luna viitoare construirea a 17.000 de locuri de

şoferii care circulă prin zona centrală a Capitalei vor găsi mai uşor un loc pentru parcarea maşinii. Primăria Bucureşti scoate la licitaţie luna viitoare construirea a 17.000 de locuri de parcare.
Parcările vor fi situate în 22 de locuri centrale ale Bucureştiului, stabilite de către municipalitate, a anunţat, ieri, edilul-şef, Adriean Videanu.
Primarul Capitalei a spus că decizia privind licitaţiile de construire a locurilor de parcare va fi luată cel mai probabil în şedinţa de astăzi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. De altfel, acesta nu este singurul proiect de construire de parcări aprobat de legislativul oraşului. În urmă cu trei săptămâni, consilierii municipali au adoptat două hotărâri privind transmiterea unor terenuri din domeniul privat al oraşului în vederea realizării unor parcări supraetajate. Astfel, o parcare se va întinde pe o suprafaţă de aproape 1.400 mp, la intersecţia bulevardului Decebal cu Calea Călăraşilor din sectorul 3. Cealaltă parcare supraetajată urmează să fie construită tot în sectorul 3, în zona străzilor Sf. Vineri - Mircea Vodă. Parcarea va avea o suprafaţă de peste 2.200 mp la sol. (Simona Simionescu)
Mai puţin de un sfert din necesar
Se estimează că în Bucureşti ar fi nevoie de 450.000 locuri de parcare, ne-a declarat ştefan Pirpiliu, şeful Comisiei de Transporturi din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Numărul total al locurilor de parcare "cu acte" în Capitală este 64.920. Numărul poate ajunge la 100.000, deoarece aproximativ 40.000 locuri există, dar nu sunt încă înregistrate. Aşadar, Capitala nu asigură în prezent decât 22% din necesarul de locuri de parcare. Potrivit datelor furnizate de primăriile de sector, în Bucureşti există un număr de 60.296 de locuri de parcare de reşedinţă. Acestea sunt atribuite de primăriile de sector, prin Administraţiile Domeniului Public.
sectoarele 1 şi 2, cele mai deficitare
Cele mai multe locuri sunt în sectoarele 6 şi 3: 17.000, respectiv 16.684, iar cele mai puţine în sectoarele 1 şi 2: 4.050, respectiv 6.793. Sectorul 4 are 8.600 de locuri de parcare de reşedinţă, iar sectorul 5 - 7.169. La acestea se adaugă 3.024 de locuri de parcare de utilitate publică, în principal în zona centrală a Bucureştilor, administrate de firma Dalli Exim SA. Alte 300 de locuri de parcare în zonele periferice sunt gestionate de societatea Prestări Servicii SA, din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi aproximativ 1.300 de locuri de parcare sunt de utilitate privată.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite