Bucureşti: Superman de la mall-ul din Vitan a avut prezenţă de spirit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia, ghidată de instinctul matern, a avut tărie de caracter şi a influenţat toate deciziile atacatorului. Alexandra Vlagali, victima jafului armat din parcarea mallului, a negociat „la sânge“ cu agresorul ei şi a reuşit să îl convingă în anumite momente să acţioneze aşa cum a vrut ea.

Victima studentului-tâlhar, pasionat de jocurile de noroc, se numeşte Alexandra Vlagali, are 32 de ani şi conduce împreună cu soţul ei două afaceri de succes. În ciuda acestui fapt, atât ea cât şi soţul ei sunt siguri că agresorul, Dragoş Marinescu, nu a acţionat la pont. „Nu avem duşmani şi nici nu ne expunem atunci când ieşim. Atacul de la mall a fost doar o coincidenţă blestemată“, a explicat soţul victimei, Andrei Vlagali.

Bucureşti: A tâlhărit o mămică în mall.

„Nu mai îndrepta pistolul către copil!“

După ce a băgat căruciorul copilului în portbagajul maşinii, parcată în curtea Bucureşti Mall din Vitan, tânăra mămică a fost obligată, sub ameninţarea armei, să urce în maşină. „A urmat un sfert de oră de groază. Nu vă puteţi imagina prin ce trece o mamă, ştiind că pe bancheta din spate, alături de fiul său, se află un dezaxat cu o armă în mână“, îşi aminteşte Alexandra.

În timp ce îi scotocea prin geantă, tâlharul ţinea arma îndreptată către copil, moment în care femeia i-a cerut să mute pistolul din direcţia copilului. Când a văzut că nu reacţionează, Alexandra a repetat cerinţa, de data aceasta pe un ton imperativ. „Nu mai îndrepta pistolul către fiul meu, că nu ştiu ce se întâmplă!“, a răbufnit mămica.

Alarma maşinii s-a declanşat de două ori

În timp ce se consuma tâlhăria, alarma maşinii s-a declanşat de două ori, dar nimeni din jur nu a intervenit. Nici în aceste momente Alexandra nu „s-a pierdut“.  Ea oprit alarma şi a continuat să negocieze cu atacatorul. Înainte să plece, acesta i-a cerut să îşi întoarcă privirea, dar ea, presupunând că va fi lovită în cap, a refuzat şi i-a propus să o încuie în maşină şi să arunce cheia.

Soţul Alexandrei spune că este mândru de atitudinea pe care aceasta a avut-o în timpul atacului. „Alexandra a reacţionat ca o ursoaică al cărei pui este atacat. Are un caracter puternic şi a reuşit să controleze oarecum situaţia, chiar dacă a avut în faţă un bărbat înarmat“, spune Andrei Vlagali.


El a mai spus că soţia lui este traumatizată acum. „Tremura toată în timp ce îmi povestea. A fost o experienţă groaznică, doar gândul că în maşină se afla şi fiul nostru, în vârstă de un an şi trei luni, a ţinut-o lucidă şi i-a dat curajul să discute cu nemernicul“, a zis Andrei.

Referitor la modul cum a fost rezolvat cazul, bărbatul a lăudat poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale de la Secţia 11 de Poliţie.

Victima, femeie de afaceri de succes

Soţii Vlagali au înfiinţat o firmă de curăţenie la sfârşitul anului 2005, imediat după ce s-au întors din Statele Unite ale Americii, unde şi-au finalizat studiile. Ambii au câte un master în domeniul administrării afacerilor, pe care l-au obţinut după ce au urmat cursurile Universităţii din Houston. Din 2007, în urma succesului înregistrat, au mai pornit o afacere. Ei au devenit dealeri autorizaţi ai unei firme de utilaje.

Citiţi astăzi în "Adevărul de Seară" cum a influenţat
atacul modul de viaţă al familie Vlagali

image


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite