Oferta de „bălăceală“ în Bucureşti: ştranduri şi superparcuri acvatice. Ştrandul Tineretului, printre cele mai scumpe din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată bazinul olimpic din ştrandul Berceni FOTO Ştrandul Berceni
Aşa arată bazinul olimpic din ştrandul Berceni FOTO Ştrandul Berceni

Sezonul oficial de vară începe în doar două săptămâni, iar principalele atracţii acvatice din Bucureşti au deschis larg porţile pentru amatorii de bălăceală. Cei care nu au dat startul la distracţie sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile.

Adevărul.ro vă prezintă harta distracţiei acvatice din Bucureşti şi vă spune la ce oferte s-au gândit reprezentanţii ştrandurilor din Capitală pentru sezonul de vară.

Ştrandul Tineretului, printre cele mai scumpe din acest sezon

Ştrandul Tineretului s-a deschis pe 1 Mai şi a pus la dispoziţia bucureştenilor două bazine, unul folosit în timpul săptămânii, iar în weekend au mai adăugat un bazin de înot la oferta făcută publicului. Bucureştenii care vor să treacă de porţile ştrandului trebuie să scoată din buzunar 20 de lei în cursul săptămânii şi 30 de lei în weekend, una dintre cele mai mari taxe percepute de patronii ştrandurilor din Capitală.

În preţul plătit este inclus şi un şezlong, alături de o umbrelă care în timpul weekend-ului poate fi folosită doar contra cost, spre deosebire de zilele din timpul săptămânii când este gratuită. Bazinele au o adâncime cuprinsă între 0,60 şi 1,65 metri.

Cei care vor să meargă la ştrandul din Bucureşti o pot face în fiecare zi, în intervalul orar 8.00-19.00, atunci când ştrandul este deschis publicului. Adresa exactă a acestuia este strada Primo Nebio, numărul 1, sector 1.

Ştrandul Berceni are un bazin olimpic

Din oferta prezentată de reprezentanţii ştrandului Berceni fac parte două bazine, unul olimpic, care măsoară la mijloc în jur de doi metri, iar altul destinat copiilor, cu margini ondulate.

strand berceni

În ceea ce priveşte preţurile stabilite, fiecare adult care intră în ştrand trebuie să plătească 10 lei, indiferent de ziua săptămânii în care alege să meargă, iar pentru fiecare copil, părinţii plătesc 5 lei la intrarea în ştrand. Spre deosebire de anul trecut, când biletul de intrare pentru adulţi era 15 lei, anul acesta reprezentanţii ştrandului spun că preţul a scăzut cu 5 lei.

Lângă bazinul olimpic, împrejmuit cu beton, este amenajată o plajă cu nisip fin, acolo unde se poate face plajă.

În interiorul ştrandului se află şi două terase, acolo unde vizitatorii se pot relaxa cu un suc sau o bere. Ştrandul se află pe strada Izvorul Oltului, numărul 9, iar bazinele sunt deschise în fiecare zi, de la ora 8.00 până la ora 10.00.

Ştrandul Văcăreşti are şase bazine

Printre ultimele ştrandurile redeschise în acest sezon se află şi Văcăreşti, care a dat startul distracţiei pentru public, sâmbătă, în urmă cu cinci zile. Bucureştenii care hotărăsc să meargă la ştrandul Văcăreşti se pot distra în cele patru bazine funcţionale din această perioadă. Cu toată că ştrandul găzduieşte şase bazine, în acest moment doar patru sunt disponibile.

În ceea ce priveşte preţul intrării, amatorii de distracţii acvatice trebuie să scoată din buzunar 10 lei, de luni până vineri, iar în timpul weekend-ului 15 lei, în timp ce copii sub şase ani se bucură de intrare gratuită.

Printre atracţiile complexului se numără şi un tobogan mare, care va fi pus la dispoziţia publicului abia de la jumătatea lunii iunie. De asemenea, în ştrand sunt amenajate două terenuri de volei pe nisip, la care vizitatorii ştrandului au acces gratuit, şi două terenuri pentru fotbal sau tenis, putând fi folosite contra cost. Cei care vor să se bronzeze pe un şezlong vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 10 lei pentru închirierea acestuia.

În fiecare zi, pe ştrandul din Capitală, distracţia începe la ora 8.00 şi se încheie la ora 19.00, atunci când ultimul client părăseşte ştrandul. Complexul acvatic se află în sectorul 4, pe strada Pridvorului, numărul 25.

Ştrandul Cara oferă abonamente pentu tot sezonul

Ştrandul Cara, din cartieru bucureştean Titan, nu şi-a deschis  porţile pentru acest sezon pentru că renovările complexului nu sunt încă finalizate. Cel mai probabil, ştrandul va fi deschis până la sfârşitul lunii mai.

În ceea ce priveşte taxa de intrare pe ştrand, aceasta va fi de 10 lei în timpul săptămânii şi 15 lei în weekend. Cei care vor să îşi închirieze un şezlong vor trebui să scoată din buzunar 10 lei, indiferent de ziua săptămânii. Cei care vor să îşi facă un abonament pe întreaga perioadă în care ştrandul va fi deschis vor putea plăti 480 de lei, în timp ce doritorii abonamentului pe 30 de zile vor scoate din portofel 180 de lei.

În complexul Cara sunt amenajate trei bazine pentru adulţi, printre care unul cu o adâncime de doi metri, dar şi două bazine pentru copii. Unul dintre cele mai cunoscute bazine ale ştrandului este „tortuleţul“ , un bazin cu o adâncime care trece uşor de 1,5 metri, în mijlocul căruia este amplasată o construcţie care seamănă foarte bine cu un tort.

Dacă în trecut, printre atracţiile ştrandului se afla un tobogan impresionant, în această vară nu va mai fi funcţional. În interiorul ştrandului există şi terenuri de fotbal şi tenis care pot fi folosite contra cost, dar şi standuri şi terase de la care pot fi cumpărate accesorii destinate înotului, alături de mici, îngheţată, sucuri şi bere.

Ştrandul este situat în cartierul Titan, la o distanţă de 200-300 de metri de staţia de metrou Nicolae Grigorescu.

Water Park, printre vedetele sezonului

Unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din apropierea Bucureştiului este Water Park, care anul acesta se va deschide în prima jumătate a lunii iunie.

water park

Pentru că în parcul acvatic se fac renovări şi se înlocuiesc tobogane, preţurile şi programul nu sunt stabilite în acest moment, dar, spun reprezentanţii Water Park, „sunt şanse de 50% să se modifice preţurile în acestă vară“ .

Divertiland, regele parcurilor acvatice

Inaugurat în august 2012, Divertiland este primul concept de parc de distracţii dezvoltat după standarde înalte internaţionale din industria distracţiei. În următorii ani, organizatorii îşi doresc ca Divertiland să devină cea mai importantă destinaţie de distracţie pentru Europa de Sud-Est. 

22 de tobogane cu apă cu viteze mari, 4.200 de metri pătraţi de plajă, piscină de 1.200 de metri pătraţi cu 33 de moduri diferite de a face valuri şi un loc de joacă numai pentru copii sunt doar câteva dintre atracţiile parcului de distracţii situat lângă cartierul bucureştean Militari.

Ştiri pe  aceeaşi temă:

FOTOGALERIE Partea nevăzută a celui mai mare parc de distracţie din România

FOTO Divertiland, cel mai mare parc acvatic din ţară, se deschide de Ziua Copilului

FOTO Atracţiile celui mai mare parc de distracţii din România: trei zone de food-court, lecţii de surfing pentru 160.000 de vizitatori şi 25,5 milioane de euro

FOTO Cel mai mare parc de distracţii din România se deschide pe 1 iunie. Organizatorii anunţă reduceri de 80% pentru abonamente

FOTOGALERIE Giganticul parc de distracţii Divertiland se deschide în curând. Trei lucruri pe care nu le-ai mai văzut în România

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite