VIDEO Cum se făcea comerţul în Bucureştiul de altădată: pantofi la mâna a doua, cârnaţi prăjiţi şi petrol lampant direct de la vânzătorii ambulanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coşuri de lemn, funii de usturoi agăţate pe umerii vânzătorilor ambulanţi, străzi din inima Capitalei pline ochi de maşini încărcate cu produse. Aşa arătau arterele Bucureştiul în urmă cu zeci de ani.

Într-un filmuleţ postat pe YouTube, Capitala este prezentată aşa cum foarte puţini bucureşteni şi-o mai amintesc: ticsită de comercianţi ambulanţi care vând fel de fel de produse, de la gaz lampant până la citrice şi încălţăminte la mâna a doua.

În imagini este prezentat şi un coafor din anul 1926, unul modern dacă ar fi să ne luăm după descriere, în care patru femei îşi aranjează părul, făcându-şi bucle. De asemenea, în clip apar imagini şi cu un bucureştean care se mută, transportându-şi mobila cu ajutorul unei căruţe care este trasă de un cal.

Comercianţii erau nelipsiţi de pe străzile înguste ale Bucureştiului, iar imaginile nu seamănă cu nimic din ce vedem în zilele noastre. În faţa Arcului de Triumf, doi bărbaţi cu două coşuri mari de lemn aşteptă ca orăşenii să cumpere covrigii aşezaţi unul peste altul. 

Pe o bordură din Centrul Vechi al Capitalei, un bucureştean a ieşit să vândă mai multe perechi de pantofi la mâna a doua, în timp ce alşi vânzători ambulanţi sunt înarmaţi cu petrol lampant, castane coapte sau cârnaţi prăjiţi.

Din tabloul Bucureştiului de altădată nu lipsesc nici cei care vând plăcinte, gogoşi funii, de usturoi sau fac fotografii la minut prin cele mai mari parcuri ale Capitalei.

Pe aceeaşi temă:

Poveştile mahalalelor Capitalei dispărute din memoria locuitorilor. Sfântul Gheorghe-Vechiu, cea mai mare din oraş

FOTO Istoria unei clădiri de patrimoniu: cum a fost construit Palatul Paşei Sangeacului, locul de unde s-a ordonat distrugerea oraşului Tulcea în 1877

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite