Oprescu spune că bucureştenii cărora le-a curs apă rece pe ţeava de apă caldă ar putea să nu o plătească. Specialiştii: Primarul habar n-are de ce spune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrată Electrocentrale Bucureşti (Elcen), din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că bucureştenii cărora pe ţevile de apă caldă le-a curs apă rece ar putea să nu plătească apa consumată.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat , luni, după ce bucureştenii din sectoarele 2, 3, 4 şi 5 au stat mai multe zile fără apă caldă, că cei care s-au aflat în această situaţie şi au consumat apă rece înregistrată ca fiind apă caldă ar putea să nu plătească deloc pentru ea.

„Urmează nişte discuţii cu Apa Nova pentru facturarea apei. Există posibilitatea ca cei care au dat drumul la apă şi au aşteptat să se încălzească să nu plătească apa caldă“, a spus primarul genral despre bucureştenenii care zile bune au consumată apă rece înregistrată ca fiind apă caldă.

Primăria dă bani în continuare pentru gogacalorie

De asemenea, edilul-şef a ţinut să spună că municipalitatea are bani în continuare pentru asigurarea subvenţiei la gigacalorie pentru această iarnă. În acest moment, preţul gigacaloriei în Bucureşti este de 341 de lei. Din această sumă, bucureştenii plătesc circa 170 de lei, restul banilor fiind suportaţi de Primăria Generală.

„Oprescu habar n-are“

Tudor Popescu, specialist în energie, a declarat, pentru Adevărul, că primarul general nu este la curent cu ce se întâmplă în realitate cu apa caldă şi cu facturarea acesteia. „Oprescu habar n-are de ce spune. în primul rând, fiecare bloc are un contor care înregistrează două lucruri: debitul apei şi temperatura acesteia. Dacă apa nu a fost caldă acest lucru este înregistrat. Repet, se înregistrează şi temperatura“, a spus Tudor Popescu. 

De asmenea, acesta a spus că fuziunea RADET - ELCEN nu va stinge datoria colosală de 790 de milioane de euro pe care Regia o are, explicând că în momentul fuziunii ELCEN-ul va veni la pachet cu datoriile pe care le are, ce vor fi şi ale RADET-ului, în condiţiile în care vorbim despre una şi aceeaşi societate. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite