Atitudinea R în şcolile din sectorul 1: copiii învaţă să fie ecologici prin piese de teatru şi defilări de modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii vor participa la mai multe concursuri prin care vor învăţa totul despre reciclare. FOTO Primăria Sectorului 1
Micuţii vor participa la mai multe concursuri prin care vor învăţa totul despre reciclare. FOTO Primăria Sectorului 1

Romprest împreună cu primăria sectorului 1, primăria generală şi Ministerul Mediului lansează programul de educaţie ecologică, Atitudinea R. Peste 2.000 de elevi din clasele a III-a şi a IV-a din opt şcoli din sectorul 1 vor învăţa, în perioada martie – iunie 2013, să fie responsabili faţă de mediu.

Romprest a lansat în parteneriat cu Primăria Sectorului 1, Primăria Municipiului Bucureşti şi Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC) programul pilot al Campaniei de Informare ATITUDINEA R.

Potrivit organizatorilor, programul are scopul de a conştientiza şi informa participanţii (copii, cadre didactice, părinţi) asupra importanţei pre-colectării selective şi formarea unui comportament eco-civic faţă de mediul înconjurător. În cadrul proiectului, vor fi efectuate şi implementate periodic programe de pre-colectare selectivă, prin organizarea unor competiţii între şcoli.

Atitudinea R îşi propune să înveţe copii, într-o manieră originală, ce înseamnă pre-colectarea selectivă a deşeurilor şi de ce este important să dezvolte acest tip de comportament. La rândul lor, copiii vor deveni comunicatori către adulţi, sensibilizându-i şi generând o schimbare atitudinală faţă de importanţa colectării pre-selective a deşeurilor. 

Sistemul de educare constă în organizarea unor concursuri între şcoli prin care micuţii îşi vor face costume din gunoaie reciclate pentru a defila pe scene sau vor pune în scene mai multe piese de tatru în care vor folosi pentru costumaţie sau pentru décor gunoaie reciclate.

Micuţii supereroi reciclează plasticul, hârtia şi sticla

Piesa de teatru pe teme eco transpune copiii într-o lume în care nu se colectează selectiv, dominată de deşeuri şi fără resurse naturale. Alături de eroii colectării selective – Plastic, Hârtie, Sticlă – şi de Romprest, fiecare copil poate deveni un super-erou care ajută la salvarea planetei de poluare prin colectarea selectivă, se menţionează într-un comunicat emis de organizatori.

Astfel, şcolile participante se pot înscrie la cele trei concursuri din cadrul campaniei: „Crează-ţi propria piesă de teatru din deşeuri reciclabile”, „Şcoala eco” şi „Eco Paparazzo”, care vor fi premiate de Romprest în cadrul unei gale care va avea loc în luna iunie.

  • Concursul „Crează-ţi propria piesă de teatru din deşeuri reciclabile” se adresează claselor din şcolile participante la proiect. Astfel, fiecare clasă îşi va pregăti o piesă de teatru pe teme eco sau o defilare de modă, folosind materiale reciclabile. Concursul se va desfăşura de la data lansării proiectului, până la sfârşitul lunii mai. Câştigătorii vor fi premiaţi în cadrul galei de încheiere din luna iunie.
  • „Şcoala eco” este concursul de pre-colectare selectivă a deşeurilor reciclabile (Hârtie & Carton şi Pet & Metal) între toate şcolile înscrise în proiect. Concursul se va desfăşura de la sfârşitul lunii martie, până la sfârşitul lunii mai, când vor fi cuantificate cantităţile. Câştigătorii vor fi premiaţi în cadrul galei de încheiere din luna iunie.
  • Concursul „Eco Paparazzo” este adresat copiilor participanţi la proiect prin care toţi elevii implicaţi în campanie vor surprinde în imagini acţiuni de curăţenie sau de pre-colectare selectivă a deşeurilor reciclabile sau dimpotrivă, acţiuni prin care este poluat mediul. Instantaneele vor fi transmise pe adresa de mailmarketing@romprest.ro, şi vor fi premiate lunar.
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite