ASPA estimează: 5.000 de sterilizări, până la sfârşitul anului, pentru câinii cu stăpân din Capitală. Cât plăteşte Primăria pentru castrarea unui singur patruped

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) au anunţat că până la sfârşitul acestui an sunt estimate în jur de 5.000 de operaţii de sterilizare. Pentru sterizilarea patrupedelor, în bugetul instituţiei a fost alocată suma de 675.800 de lei.

Programul ASPA este destinat persoanelor care deţin câini şi care au domiciliul în Municipiul Bucureşti. Pentru animalele acestora, Autoritatea va plăti 98 de lei, pentru operaţie de sterilizare a unui mascul, iar pentru aceeaşi operaţie făcută unei femele, reprezentanţii ASPA vor plăti 120 de lei. Preţurile au fost stabilite în urma procedurii de licitaţie finalizată în luna august.

Sumele cuprind contravaloarea tuturor materialelor necesare actului chirurgical efectuat, manopera operaţiei, precum şi identificarea  animalului prin aplicarea microcipului.

Pentru a se asigura că totul decurge conform programului, reprezentanţii ASPA vor verifica prin sondaj, atât activitatea desfăşurată în cabinetele veterinare selecţionate, cât şi deţinerea reală a animalelor sterilizate.

„Având în vedere prevederile Hotărârii Consiliului General al Muncipiului Bucureşti nr. 145 /2013 am demarat acest program pentru a veni în sprijnul cetăţenilor care înţeleg necesitatea sterilizării câinilor şi, nu în ultimul rând, a celor care doresc să intre în normalitate ”, a declarat Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la ASPA.

Bucureştenii care doresc să-şi sterilizeze cânii trebuie să se programeze telefonic la cabinetul veterinar dorit, datele de contact fiind disponibile aici.

Pe aceeaşi temă:

ASPA a strâns aproape 100 de câini din 19 parcuri din Bucureşti

Patrupedul nedorit, înscris ”la centru”. 1.500 de câini cu deţinător au fost înregistraţi într-o lună de către ASPA

Deţinătorii de câini din Bucureşti sunt obligaţi să-şi declare patrupedele. Prima amenda pentru cei care nu respectă regula va fi aplicată anul viitor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite