Şase magazine Mic.ro, călcate de hoţi de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul nopţii trecute, şase magazine Mic.ro din sectoarele 1, 2, 4 şi 6 au fost sparte, iar la alte trei au fost înregistrate tentative de spargere. Hoţii nu au furat produse, ci doar banii aflaţi în casele de marcat. Potrivit poliţiştilor, prejudiciul este estimat la aproximativ 6.000 de lei.

Azi-dimineaţă, când s-au întors la serviciu, angajaţii a şase magazine Mic.ro din Capitală au descoperit uşile deschise şi banii din casă lipsă. Spărgătorii au profitat de faptul că în perioada Crăciunului magazinele au fost închise şi au intrat forţând uşile de termopan. Au plecat doar cu banii pe care i-au găsit în casele de marcat, adică sume cuprinse între 500 şi 1.800 de lei. Magazinele Mic.ro jefuite se află în zone diferite ale Capitalei, în sectoarele 1, 2, 4 şi 6, însă, cele mai multe ţinte ale hoţilor se află în zona Colentina – Maica Domnului.

„Se pare că este vorba despre aceiaşi hoţi, care au acţionat la toate cele şase magazine, deoarece au folosit aceeaşi metodă. În acest moment a început o cercetare, prin care se prelevează urme, amprente. La caz lucrează atât lucrători ai secţiilor de poliţie pe raza cărora se află magazinele sparte, cât şi  poliţişti de la investigaţii din cadrul Poliţiei Capitalei. De asemenea, recomandăm agenţilor comerciali să nu lase banii în casele de marcat când închid magazinele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisar-şef Christian Ciocan. Autorităţile bănuiesc că ar fi vorba despre oameni ai străzii.

Paguba: 6.000 de lei

Pe lângă cele şase magazine jefuite, hoţii au mai încercat să dea lovitura şi la alte trei, însă au eşuat, fiind trădaţi la timp de sistemele de alarmă ale magazinelor. „Au fost atacate nouă magazine în total, şase au fost jefuite, iar la trei a fost doar o tentativă de furt. Avem sisteme de alarmă care au şi pornit în momentul forţării uşilor. Noi am depus deja plângere la poliţie, am dat şi înregistrările video din magazin de pe parcursul nopţii. Prejudiciul total a fost de aproximativ 6.000 de lei”, a declarat, pentru „Adevărul de Seară”, Alexandra Crăsnaru, reprezentant al reţelei Mic.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite