Peste 10.000 de oameni din 10 sate vor avea acces la apa de calitate

Peste 10.000 de oameni din
10 sate vor avea acces la apa de calitate

FOTO IPN

Peste 10.000 de oameni din 10 localităţi rurale din raioanele Floreşti şi Soroca vor avea acces la servicii de aprovizionare cu apă potabilă în următoarele 36 de luni. Ceremonia de semnare a contractului de finanţare în cadrul proiectului de dezvoltare regională „Apă pentru viaţă în Regiunea de Nord: raioanele Floreşti şi Soroca” a fost semnat vineri, 11 august, în satul Băhrineşti, raionul Floreşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valoarea totală a proiectului este de 66,08 milioane de lei, transmite IPN.
 
În urma implementării proiectului, la apă de calitate vor avea acces locuitorii satelor: Băhrineşti, Cuhureştii de Sus, Cuhureştii de Jos, Târgul Vertiujeni, Vertiujeni, Zăluceni, Ţipordei, Nicolaevca, Unchiteşti şi Făgădău. În cadrul proiectului vor fi construiţi 106,5 km de reţele de distribuţie a apei, cinci rezervoare şi turnuri de apă, patru staţii de captare şi pompare.
 
În prezent, lucrări de construcţie-montaj a unui apeduct cu lungimea de 28,2 km se desfăşoară pe teritoriul satului Băhrineşti. Aici vor fi create condiţii de conectare la apeduct pentru 450 de gospodării. Lucrările de construcţie-montaj în perimetrul satului Băhrineşti urmează a fi executate în decurs de şapte luni. Ulterior, prestarea serviciului de alimentare cu apă va fi oferită de S.A. „Servicii Comunale Floreşti”.
 
Evenimentul de lansare a proiectului „Apă pentru viaţă în Regiunea de Nord: raioanele Floreşti şi Soroca” s-a încheiat cu semnarea unui contract de finanţare. Pe document şi-au pus semnăturile opt primari din localităţile vizate de proiect şi directorul interimar al ADR Nord.
 
Valoarea totală a proiectului este de 66,08 de milioane de lei, din care 29,90 de milioane de lei solicitaţi din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Totodată, aproximativ 30 de milioane de lei reprezintă o investiţie oferită prin intermediul Proiectului Elveţiei de Apă şi Sanitaţie în Moldova (ApaSan), iar aproximativ 6 milioane de lei - contribuţia populaţiei beneficiare.
 
citeste totul despre: