Legea cultelor religioase se transformă în „Legea privind libertatea de conștiință, gândire, religie, organizarea și funcționarea entităților religioase"

Legea cultelor religioase se transformă în „Legea privind libertatea de conștiință, gândire, religie, organizarea și funcționarea entităților religioase

Oleg Efrim, ministrul Justiției

Conform noului act normativ, organizațiile religioase și-ar putea ajusta termenul de înregistrare la cel general prevăzut pentru categoriile de organizații necomerciale, în termen de 30 de zile de la intrarea în valabilitate a acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Legea cu privire la cultele religioase și părțile lor componente își schimbă denumirea, relevă Info-Prim Neo.

Potrivit noului proiect aprobat la ultima ședință a Guvernului, această lege se va numi „Legea privind libertatea de conștiință, gândire, religie, organizarea și funcționarea entităților religioase".

Oleg Efrim, ministrul Justiției, a precizat că noua denumire corespunde rigorilor europene în acest domeniu și, în același cadru, este propusă substituirea în textul legii a sintagmei „cult religios" cu „organizație religioasă".

Totodată, modificările apărute la această lege vizează și procedura de înregistrare a organizațiilor religioase. Astfel, organizațiile religioase ar putea să-și ajusteze termenul de înregistrare la cel general prevăzut pentru categoriile de organizații necomerciale, în termen de 30 de zile de la promulgarea actului normativ.

Citește și:

CHIŞINĂU: Conflict religios între ortodocși și musulmani. Mitropolitul vede înregistrarea ligii islamice ca pe o înjosire a enoriașilor lui

ONU, pentru libertatea religiei în Republica Moldova

Vezi cine sunt moldovenii care şi-au găsit calea în islam

CHIŞINĂU: Se vor ruga la Guvern împotriva Islamului

Voronin este dezamăgit de mitropolitul Moldovei, dar și de cel al Basarabiei pentru că nu s-au opus islamului. „Parcă au luat apă în gură"

ONG-urile împotriva lui Filat: „Nu admiteţi imixtiunea bisericii în activitatea statului"

OSCE susţine înregistrarea Ligii Islamice în ţara noastră şi cheamă moldovenii la promovarea toleranţie

CHIŞINĂU: „Războiul" religiilor. Creştin-ortodocşii protestează împotriva înregistrării islamului (VIDEO)

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md


citeste totul despre: