Legea cu privire la cultele religioase și părțile lor componente își schimbă denumirea, relevă Info-Prim Neo.

Potrivit noului proiect aprobat la ultima ședință a Guvernului, această lege se va numi „Legea privind libertatea de conștiință, gândire, religie, organizarea și funcționarea entităților religioase".

Oleg Efrim, ministrul Justiției, a precizat că noua denumire corespunde rigorilor europene în acest domeniu și, în același cadru, este propusă substituirea în textul legii a sintagmei „cult religios" cu „organizație religioasă".

Totodată, modificările apărute la această lege vizează și procedura de înregistrare a organizațiilor religioase. Astfel, organizațiile religioase ar putea să-și ajusteze termenul de înregistrare la cel general prevăzut pentru categoriile de organizații necomerciale, în termen de 30 de zile de la promulgarea actului normativ.

Citește și:

CHIŞINĂU: Conflict religios între ortodocși și musulmani. Mitropolitul vede înregistrarea ligii islamice ca pe o înjosire a enoriașilor lui

ONU, pentru libertatea religiei în Republica Moldova

Vezi cine sunt moldovenii care şi-au găsit calea în islam

CHIŞINĂU: Se vor ruga la Guvern împotriva Islamului

Voronin este dezamăgit de mitropolitul Moldovei, dar și de cel al Basarabiei pentru că nu s-au opus islamului. „Parcă au luat apă în gură"

ONG-urile împotriva lui Filat: „Nu admiteţi imixtiunea bisericii în activitatea statului"

OSCE susţine înregistrarea Ligii Islamice în ţara noastră şi cheamă moldovenii la promovarea toleranţie

CHIŞINĂU: „Războiul" religiilor. Creştin-ortodocşii protestează împotriva înregistrării islamului (VIDEO)

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md