Vladimir Voronin: Pregătim demiterea ministrului Apărării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vladimir voronin in parlament

Deputaţii comunişti pregătesc moţiunea de cenzură pentru eliberarea lui Viorel Cibotaru din funcţia de ministru al apărării. Anunţul a fost făcut de către preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, transmite IPN.

Motivul principal pentru care comuniştii vor să-l demită pe Cibotaru, este faptul că acesta a calificat Rusia drept „potenţial inamic” al Republicii Moldova, într-un interviu oferit postului de radio „Europa Liberă” după vizita sa întreprinsă la cartierul general NATO. „Nouă aşa ministru nu ne trebuie. Situaţia şi aşa este tensionată, iar astfel de declaraţii doar agravează situaţia. Dacă nu vor accepta demiterea lui Cibotaru, în semn de protest nu vom participa la şedinţele Parlamentului”, a declarat liderul comunist.

Voronin a mai spus că după Cibotaru comuniştii ar putea să mai ceară şi demiterea miniştrilor educaţiei, mediului, tineretului şi sporturilor şi al economiei. „Au trecut o sută de zile. Noi i-am răbdat şi am aşteptat să facă ceva. Nu se vede nimic. De exemplu, ministrul economiei nici nu se aude, nimeni nu ştie ce face el”, a afirmat preşedintele PCRM.

Vladimir Voronin a mai declarat că formaţiunea pe care o conduce este interesată   de Curtea de Conturi, CCA, CEC, compania Teleradio-Moldova. „Vrem cel puţin să monitorizăm aceste instituţii. Finanţatorii lor din Europa ar trebui să le explice celor de la guvernare că aceste funcţii trebuie să revină opoziţiei. Poate va fi mai puţină mafie şi se va fura mai puţin din bănci", a spus liderul comunist.

În cadrul emisiunii Voronin s-a pronunţat pentru referendumul privind autonomia oraşului Bălţi. „Este vorba doar de autonomie financiară. Ei alocă în bugetul republican şi li se întoarce doar 30 la sută. În rest, Bălţii nu doresc separatism, după cum invocă unii”, a declarat liderul Partidului Comuniştilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite