Vlad Plahotniuc s-a întâlnit cu asistentul Secretarului de Stat american, Victoria Nuland, la Departamentul de Stat al SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul vizitei de lucru pe care o desfăşoară în SUA, prim-vicepreşedintele PDM Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere, la Departamentul de Stat al SUA, cu Victoria Nuland, asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat american. La întrevedere a participat Bridget Brink, asistent adjunct al Secretartului de stat american, care s-a aflat recent la Chişinău.

Victoria Nuland a remarcat rezultatele obţinute de către coaliţia de guvernare din Republica Moldova, în primele luni de activitate. “Continuaţi în ritmul acesta şi noi vă vom susţine”, a fost mesajul reprezentantului Departamentului de Stat al SUA, care a accentuat necesitatea ca Guvernul Republicii Moldova să acţioneze consecvent pe calea reformelor. În susţinerea acestui mesaj, Victoria Nuland a anunţat că Departamentul de Stat al SUA este gata să trimită la Chişinău un grup de experţi în domeniile-cheie, pentru a asista Guvernul în implementarea măsurilor de reformă la care s-a angajat.

Vlad Plahotniuc a transmis mesajul coaliţiei de guvernare, legat de determinarea politică de a face reformele necesare în Republica Moldova şi de a asigura stabilitatea ţării.

“Vă transmit angajamentul meu total şi al majoritatii parlamentare de la Chişinău de a reforma instituţiile de stat. Suntem determinaţi să modernizăm statul, astfel încât acesta să fie potrivit scopului pe care ni l-am propus, potrivit nevoilor cetăţenilor şi potrivit pentru un viitor prosper. Avem determinarea de a face tot ceea ce este nevoie pentru ca Republica Moldova să progreseze în mod real şi consistent din punct de vedere economic şi social”, a spus Vlad Plahotniuc.

Prim-vicepreşedintele PDM se află zilele aceastea într-o vizită de lucru în SUA, la invitaţia Consiliului Atlantic. Anterior, a avut întrevederi cu mai mulţi specialişti din cadrul acestei organizaţii, cu care a discutat măsurile economice şi reformele asumate de către guvernarea de la Chişinău. Vizita va continua cu întâlniri la alte instituţii importante din SUA, întrevederi cu reprezentanţi ai societăţii civile, cu potenţiali investitori americani, dar şi cu participarea, în calitate de invitat, la cel mai important eveniment anual al Consiliului Atlantic, Distinguished Leadership Awards (Premiile pentru Lideri Internaţionali Distinşi), unde sunt onoraţi lideri în domeniile politicii, afacerilor, artei şi activităţilor umanitare care s-au remarcat în promovarea relaţiilor dintre Europa şi Statele Unite ale Americii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite