Vlad Batrîncea: Solicităm implicarea expertizei internaţionale în anchetarea accidentului şefului statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Igor Dodon via Facebook
FOTO Igor Dodon via Facebook

Deputatul Partidului Socialiştilor Vlad Batrîncea declară că doreşte o anchetă amplă, cu implicarea expertizei internaţionale pentru anchetarea accidentului în care a avut de suferit şeful statului, Igor Dodon, şi o parte din familia sa. Declaraţiile au fost făcute de parlamentar în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Vlad Bătrîncea spune că are foarte multe întrebări legate de acest accident, inclusiv de ce camioneta implicată în accident nu a fost oprită de poliţie, aşa cum prevede regulamentele privind escortarea coloanei preşedintelui.

Deputatul se arată indignat de faptul că şeful Serviciului Protecţie şi Pază de Stat a anunţat la două zile de la accident că este exclusă varianta unui atentat asupra preşedintelui. Vlad Batrîncea spune că ancheta niciodată nu trebuie să declare la scurt timp că exclude varianta unui atentat pentru că pot apărea diferite circumstanţe, discuţii telefonice, corespondenţă, informaţii de la cei apropiaţi, contactele companiei.

„De obicei, ancheta adoptă o poziţie neutră precum că desfăşoară urmăriri, dar nu poate comenta”, spune Vlad Batrîncea.

Socialistul spune că, potrivit anchetei, şoferul camionetei este caracterizat de compania pe care o reprezintă drept fiind un specialist cu experienţă, care nu a avut asemenea incidente anterior. În plus, şoferul circula pe acel itinerar deja de un an.

Juristul Pavel Midrigan consideră că, dacă se va dori, poate fi desfăşurată o anchetă paralelă cu cea a instituţiilor statului. Potrivit lui, pot fi făcute expertize tehnice pentru a verifica viteza cu care se deplasau automobilele şi alte circumstanţe ale accidentului. „Cel mai probabil, până la schimbarea puterii acest lucru va fi uitat”, a spus juristul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite