Vasile Tarlev va cere în instanţă să fie inclus în cursa electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Fostul premier Vasile Tarlev va cere în instanţa de judecată să fie inclus în cursa pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie. Într-o conferinţă de presă la IPN, Vasile Tarlev a afirmat că, prin refuzul de a-l înregistra în campania electorală, Comisia Electorală Centrală a încălcat legea şi voinţa poporului moldovenesc.

„Vom depune toate eforturile, împreună cu colegii, pentru a obţine decizia judecăţii de a fi inclus în cursa electorală, chiar cu riscul că acest lucru va fi obţinut cu câteva zile înainte de alegeri”, a declarat Vasile Tarlev.

Acesta a menţionat că va demonstra că în procesul de colectare a semnăturilor de la susţinători şi în procesul de înregistrare în cursa electorală nu toţi pretendenţii au fost trataţi pe picior de egalitate. „Găsesc nefondat motivul respingerii cererii mele de înregistrare a candidaturii pentru funcţia de preşedinte”, a declarat fostul premier.

Vasile Tarlev a menţionat că decizia CEC ar fi putut surveni pentru că unor grupări sau pretendenţi la fotoliul de preşedinte le-ar fi frică de concurenţa pe care le-ar face-o. „Eu nu întâmplător am candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, acest pas a fost conştient şi necesar. Moldova este o ţară pentru care mă doare sufletul. Eu nu pot fi indiferent faţă de ceea ce se întâmplă. În plus, sunt sigur că experienţa şi cunoştinţele mele acumulate dea lungul timpului pot aduce mai multe beneficii pentru ţară şi poporul său”, a declarat Vasile Tarlev.

Vasile Tarlev a prezentat la CEC 15393 de semnături de la susţinători, minimumul cerut fiind de 15 mii. CEC a stabilit însă că din cele 26 de unităţi administrativ-teritoriale de nivelulul al doilea pe teritoriul cărora urmau a fi colectate semnăturile, doar listele colectate din 11 unităţi au întrunit condiţiile de validitate privind numărul minim necesar de semnături.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite