Un singur candidat a trecut proba scrisă pentru a fi desemnat reprezentant al Guvernului la Curtea Constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Republicii Moldova a prezentat rezultatele probei scrise la care au fost supuşi luni, 23 noiembrie, candidaţii la funcţia de judecător al Curţii Constituţionale. Astfel, Comisia a admis o singură persoană pentru interviul public din cele cinci care s-au prezentat la concurs.

În baza rezultatelor evaluării probei scrise repetate, Veaceslav Zaporojan a acumulat 54 de puncte din 65 posibile, în condiţiile în care punctajul minim necesar pentru promovarea testului a fost de 45 de puncte. El urmează să se pregătească pentru interviul public, care va avea loc pe 27 noiembrie 2015, în sala de şedinţe a Guvernului.

În prezent, Veaceslav Zaporojan este judecător asistent la CCM. De asemenea, el activează în cadrul Universităţii de Studii Politice şi Economice Europene „Constantin Stere”, în cadrul Universităţii de Stat a Republicii Moldova unde este conferenţiar universitar la Catedra de Drept Constituţional şi Administrativ, dar şi la Academia de Studii Economice în Republica Moldova este conferenţiar universitar la Catedra de Drept Privat. Totodată, din anul 2001 până în prezent, este membru al Comisiei de examinare pentru evaluarea gradului de cunoaştere a prevederilor Constituţiei şi a limbii de stat pentru persoanele care solicită redobândirea cetăţeniei Republicii Moldova. În anul 2010, a primit medalia „Meritul civic”.

Amintim că şapte persoane au fost admise la concurs de către Comisia privind alegerea candidaţilor pentru suplinirea funcţiei de judecător la Curtea Constituţională din partea Guvernului: Teodor Cârnaţ, Vladimir Grosu, Ion Creangă, Eugen Rusu, Mihai Corj, Valentin Ţîmbaliuc şi Veaceslav Zaporojan. Doar cinci dintre ei s-au prezentat la concursul de ieri.

Proba scrisă ar fi trebuit să aibă loc la data de 16 noiembrie, însă aceasta a fost anulată din cauza unei alarme cu bombă în clădirea Guvernului, care s-a dovedit a fi falsă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite