Pavel Filip: Situaţia în care s-a pomenit astăzi Moldova este comparabilă cu agresiunea armată din 1992, numai că duşmanul s-a urcat în instituţiile statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Filip gov.md

Ex-premierul Pavel Filip a declarat sâmbătă, 7 septembrie, în cadrul congresului extraordinar al formaţiunii, că „avem în prezent o guvernare hibridă, împotriva firii, gândită şi realizată în laboratoarele politice de import, încropită noaptea de unii trimişi din afară”.

„În trei luni de la instalarea la putere, singura lor viziune a fost şi rămâne răfuiala cu oponenţii. Dosare la comandă politică, indicaţii directe date procurorilor, concedieri ale profesioniştilor pentru a face loc membrilor de partid, politizarea excesivă a instituţiilor statului – toate acestea combinate cu înrăutăţirea continuă a vieţii cetăţenilor prin îngheţări de salarii, eliminarea ajutoarelor sociale şi majorări de tarife”, a declarat Pavel Filip.

Ex-premierul a subliniat că „situaţia în care s-a pomenit Republica Moldova este comparabilă cu agresiunea armată din 1992. Numai că atunci duşmanul era în faţa noastră, astăzi el s-a urcat în instituţiile statului”.

„Guvernarea actuală, parcă după un plan prestabilit, a început lucrarea de subminare a statului. Interesele naţionale au fost trădate, iar Republica Moldova a fost scoasă din circuitul regional. Vecinii noştri România şi Ucraina urmăresc cu îngrijorare ceea ce se întâmplă la noi şi înţeleg că instabilitatea de aici ameninţă şi interesele lor vitale. Dintr-un partener credibil care a beneficiat de o deschidere fără precedent din partea Bucureştiului şi a Kievului, guvernanţii au transformat ţara într-o platformă de ameninţări şi pericole”, a spus Filip.

În opinia fostului prim-ministru, tot ce se întâmplă la ora actuală poate fi definit printr-o singură frază: „Suntem martorii unui atac direct asupra suveranităţii naţionale şi a securităţii regionale. Întrebarea care se impune este ce facem? Asistăm impasibili la aceste acţiuni, cedăm în faţa presiunilor... sau mergem mai departe? Permitem celor care au uzurpat viitorul să-şi facă opera lor demolatoare... sau stăm scut pentru a ne apăra acest viitor? Eu cred că ar fi un sacrilegiu dacă le-am permite să ia ţara cu împrumut de la copii noştri. Este doar alegerea noastră. Dincolo de noi, din păcate, nu mai există nimeni”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite