Octavian Ţîcu: Filat era hapsân şi a dorit repede să se îmbogăţească, iar Plahotniuc a lucrat metodic pentru a-l distruge VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Istoricul Octavian Ţîcu afirmă că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, „a lucrat foarte inteligent” în planul său de a-l înlătura pe fostul premier Vlad Filat din politică, iar ex-preşedintele PLDM ar fi greşit că nu a exploatat corect încrederea de care se bucura din partea UE şi a cetăţenilor.

„A fost hapsân şi a dorit repede să se îmbogăţească pentru propriul beneficiu, neglijând foarte multe aspecte, iar Plahotniuc a stat în spate şi a lucrat metodic, deconstruind în primul rând partidul, pentru că personalităţile partidului în primul rând Godea şi Tănase au fost folosiţi împotriva lui Filat”, a declarat Octavian Ţîcu marţi, 29 mai, la emisiunea „Important” de la TVC21.

Potrivit lui, „Filat a fost un om care într-adevăr a dorit integrare europeană”. 

„El a fost unicul politician moldovean care a avut o deschidere atât de extinsă la cel mai înalt nivel european şi mondial. A fost în compania celor mai mari politicieni şi a avut din partea lor o susţinere deplină”. 

Octavian Ţîcu susţine că Vlad Filat „a fost mărunt în judecarea acestei oportunităţi unice”, referindu-se la încrederea de care se bucura ex-premierul atât din partea cetăţenilor, cât şi din partea partenerilor europeni.

În opinia sa, odată cu „prăbuşirea lui Filat, de fapt, s-a prăbuşit şi vectorul european”. 

„El era întruchiparea acestui om, chiar dacă era corupt, chiar dacă a fost principalul responsabil pentru lucrurile care s-au făcut, furtul miliardului şi altele”, a notat istoricul.

Ţîcu a menţionat că nu ştie dacă Vlad Plahotniuc a decis să-l înlăture din viaţa publică pe Vlad Filat „din propriu interes sau ajutat de prietenii lui de la Răsărit”. 

„Cu siguranţă, o anumită perioadă Plahotniuc a fost sub controlul Moscovei (...) Pentru Moscova lucrurile sunt foarte simple cu R. Moldova. Este mimarea procesului de integrare europeană, absorborea fondurilor europene care, ulterior, sunt direcţionate spre alte destinaţii”, a subliniat istoricul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite