Moscova acuză Chişinăul de tergiversarea artificială a organizării negocierilor în formatul „5+2”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele nerecunoscut al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselskii, a avut joi, 27 aprilie, la Moscova, o întrevedere cu viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Karasin. Subiectul discuţiei l-a constituit situaţia din jurul procesului de negocieri „moldo-transnistrene” şi perspectivele de organizare a negocierilor în formatul „5+2”.

De asemenea, în cadrul întrevederii s-a vorbit despre eventualele consecinţe negative care ar apărea în urma instalării controlului vamal comun moldo-ucrainean la punctul de trecere „Pervomaisk-Cuciurgan”.

Potrivit comunicatului de presă al MAE din Rusia, a fost subliniat faptul că, în pofida tonalităţii constructive a întrevederilor precedente dintre Igor Dodon şi Vadim Krasnoselskii, situaţia reală în jurul Transnistriei nu se îmbunătăţeşte, iar „bunele intenţii” ale părţii moldoveneşti, deocamdată nu sunt confirmate prin acţiuni concrete.

„Din partea Federaţiei Ruse au fost expuse nedumeririle faţă de tergiversarea artificială a termenilor de organizare a negocierilor în formatul „5+2”. Din ambele părţi a fost subliniat că a venit momentul pentru desfăşurarea unei astfel de întâlniri pentru a întări la nivel internaţional înţelegerile la care au ajuns părţile în timpul contactelor recente” (Întrevederea dintre Igor Dodon şi Vadim Krasnoselskii) se arată în comunicatul MAE rus.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite