Mihai Ghimpu: Anul 2018 nu va intra în istorie ca anul Unirii, dar ca cel al transnistrizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, este indignat că iniţiativa formaţiunii sale de a declara anul 2018 „Anul Unirii” nu a fost susţinută de majoritatea parlamentară. Din acest motiv, liberalul consideră că anul 2018 va fi cel al „transnistrizării” ţării, iar de vină ar fi Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor.

„Anul 2018, din cauza guvernării PD-PSRM, va intra în istorie nu ca anul Unirii, ci ca cel al transnistrizării, având în vedere politica pe care o promovează demo-socialiştii şi documentele convenite între ei, apoi semnate în decembrie cu cei care ne-au mai luat o parte din teritoriu şi ţin ostatici o parte din cetăţenii noştri”, a declarat Mihai Ghimpu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Ghimpu a menţionat că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, sprijină politica lui Igor Dodon „de a împrumuta milioane şi de a-i repara clădirea” Preşedinţiei, în loc să susţină proiectul liberalilor de a-l suspenda pe şeful statului din funcţie şi de a organiza referendum pentru demiterea lui.

„La ce ne trebuie nouă reparaţia clădirii celui mai mare şi de nimic preşedinte, fie chiar şi „din banii Turciei”, cum spune Dodon (greu de crezut); pentru că una sunt cheltuielile pentru reparaţia clădirii şi alta sunt cheltuielile pentru întreţinerea ei, care ne va costa mult mai mult decât reparaţia. În situaţia financiară în care se află Republica şi cetăţenii, în clădiri trebuie să băgăm noi banii sau în salarii, burse şi pensii?”, a subliniat liberalul.

Potrivit lui, varianta cea mai bună este de a da clădirea Preşedinţiei în chirie, fie firmelor cu capital străin, fie instituţiilor străine, cum ar fi delegaţia Uniunii Europene în RM, Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) etc. 

„În aşa mod, şi bani în buget vor veni şi de ruşine nu ne vom face, pentru că odată cu trecerea lui Dodon în clădirea respectivă, imediat vor apărea întrebări din toate colţurile lumii (...) cum de aşa un mic nePresedinte (am în vedere atribuţiile pe care le are) „încape” în aşa clădire mare”, a spus liderul PL.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite