Maia Sandu: Dorin Chirtoacă va fi forţat să plece de la Primărie. Plahotniuc are suficiente instrumente ca să-l determine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Lidera PAS, Maia Sandu, susţine că primarul Dorin Chirtoacă va fi forţat să plece de la Primărie, chiar fără să aibă loc referendumul local, pentru că în spatele acestei decizii ar sta o înţelegere între Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc, iar preşedintele PDM ar avea suficiente instrumente pentru a-l determina pe edil să demisioneze.

Fiind întrebată dacă va participa la referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă, Maia Sandu a răspuns că „acesta este un joc a lui Dodon şi Plahotniuc şi noi nu participăm”, a subliniat preşedintele PAS în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de pe Unimedia.info.

Totodată, ea a menţionat că formaţiunea pe care o reprezintă nu este deloc încântată „de modul în care este administrară Primăria şi Chirtoacă ar trebui să plece”.

Potrivit Maiei Sandu, Plahotniuc şi Dodon ar fi iniţiat ideea organizării unui referendum„ pentru ca să obţină şi Dodon ceva”. 

„Dodon şi-a dorit demult să se întâmple alegerile la Primărie. Nu este clar dacă îneţelegerea este şi în raport cu cine trebui să câştige Primăria”, a afirmat Sandu.

Partidul Socialiştilor a început joi, 11 mai, colectarea de semnături pentru iniţierea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă. Printre primii semnatari s-a enumerat şi Igor Dodon, care a sugerat atunci că Primăria ar putea fi preluată de socialişti.

Curtea de Apel Chişinău a acceptat joi, 27 aprilie, cererea grupului de iniţiativă a PSRM pentru colectarea semnăturilor de organizare a referendumului local de revocare din funcţie a primarului Capitalei. Astfel, în termen de 60 de zile, grupul de iniţiativă respectiv trebuie să colecteze şi să prezinte la CEC nu mai puţin de 65 de mii de semnături, pentru ca CEC să poată iniţia procedura de organizare a referendumului local.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite